Družba Emirates Airline je v zadnjem tednu prejela pet prestižnih nagrad in postala najboljši letalski prevoznik na svetu

sreda, 05. december 2018

Letalska družba Emirates Airline je v zadnjem tednu novembra prejela pet prestižnih nagrad na področju turistične industrije. Več kot 500.000 bralcev revij Ultratravel UK in Ultratravel Middle East je družbo Emirates Airline proglasilo za najboljšo letalsko družbo na svetu in na Srednjem vzhodu. Družba je prejela prestižni nagradi ULTRA 2018 za "Best Airline on the World" in ULTRA 2018 za "Best Airline on the Middle East". Predsednik letalske družbe Emirates Airline, Tim Clark, je nagrado prejel na slovesnosti v Dubaju v znamenitem hotelu Burj Al Arab Jumeirah. Podelitvene slovesnosti so se udeležili ključni člani svetovne turistične industrije.

V Rusiji je družba Emirates Airline priznana po svoji operativni odličnosti in izjemnih storitvah za stranke, zato je prejela dve prestižni nagradi in sicer "Best International Airline", ki jo podeljuje National Geographic Traveler 2018 in "Best Middle East Airline", ki jo podeljuje Business Traveler Russia and CIS Awards 2018. Podelitve so se udeležili vodilni predstavniki svetovne turistične industrije ter predstavniki medijev iz vse Evrope.

V Belgiji je družba Emirates Airline prejela nagrado "Best Long Haul Airline 2018", ki jo podeljuje Travel Magazine 2018. Slovesnosti se je udeležilo preko 700 vodilnih predstavnikov turistične industrije in številni mediji. To je že 21. zaporedna nagrada, ki jo Travel Magazine podeljuje najboljšim svetovnim blagovnim znamkam na področju turistične industrije.

Letralska družba Emirates Airline si prizadeva za zagotavljanje najboljših potovalnih storitev za svoje potnike, pa naj bo to v zraku ali na tleh. Družba je leta 2004 prvič predstavila zasebne apartmaje prvega razreda na letalu, leta 2017 pa je letalski prevoznik že uvedel razkošna potovanja z zasebnimi apartmaji Boeing 777-300ER First Class. Prostorni, popolnoma zaprti zasebni apartmaji so postavljeni v konfiguraciji 1-1-1 in ponujajo do 40 m2 zasebnega prostora. Novi zasebni apartmaji vključujejo najnovejše tehnologije, vključno z NASA ničelnim gravitacijskim položajem sedežev, virtualnimi okni za središčne apartmaje, storitev osebnega video klica ter posebne nadzorne funkcije za osvetlitev in klimo.

Družba Emirates Airline je bila ustanovljena leta 1085 in ima sedež v Dubaju v ZAE. V prvih šestih mesecih zadnjega poslovnega leta (1. april 2018- 31. marec 2019) je družba ustvarila 12,23 mlrd EUR prihodkov, kar je 10 % več kot v enakem obdobju leto prej. Profitabilnost se je medletno zmanjšala za 53 %. Družba je v prvih šestih mesecih tega poslovnega leta ustvarila 244,6 mio EUR dobička. V prvih šestih mesecih poslovnega leta 2018-2019 je družba zmanjšala število zaposlenih za 1 % na 101.983. V tem obdobju je družba kupila 3 letala Airbus A380 in 5 letal Boeing 777, pet novih letal pa naj bi bilo dostavljenih še do konca proračunskega leta.

Vir: Wijeya Newspapers Ltd

Več informacij o globalnih trendih na področju transporta