Emirates je prva letalska družba, ki izvaja hitre COVID-19 teste za potnike

četrtek, 23. april 2020

Letalski prevoznik Emirates je v sodelovanju z Dubajsko zdravstveno upravo (Dubai Health Authority - DHA ) uvedel dodatne varnostne ukrepe za svoje potnike. Vsi potniki, ki so prejšnji teden leteli z Emirates v Tunizijo, so bili pred odhodom iz Dubaja testirani na COVID-19. Emirates iz ZAE je tako prva letalska družba, ki je pred poletom opravila hitre COVID-19 teste za potnike.

Hitri krvni test je opravila DHA, rezultati pa so bili na voljo v 10 minutah. Potnike so testirali pri skupinski prijavi na 3. terminalu mednarodnega letališča v Dubaju. Adel Al Redha, glavni operativni direktor družbe Emirates je povedal, da je proces testiranja potekal brez težav in se ob tem zahvalil DHA za njihovo pobudo in inovativno rešitev, ki so jo pomagali izpeljati zaposleni na letališču v Dubaju in drugi vladni organi. Emirates načrtuje povečanje zmogljivosti testiranja v prihodnje ter razširitev še na druge lete, kar bo omogočilo izvajanje testov na letališču in zagotovilo takojšnjo potrditev morebitne okužbe vsem potnikom, ki prek letalske družbe Emirates potujejo v države, ki zahtevajo COVID-19 certifikate.

Tudi formalnosti glede prijave in vkrcanja so za potnike letalske družbe prilagojene in zagotavljajo socialno distanco. Za vsako prijavno mizo so nameščene zaščitne ovire, da bi potnikom in zaposlenim med kakršno koli interakcijo zagotovili dodatne varnostne ukrepe. Rokavice, maske in razkužila so postali obvezna oprema za vse zaposlene na letališču. Potniki morajo na letališču in na letalu nositi svoje maske in upoštevati smernice varnostne razdalje. Revije in drugo tiskano gradivo za branje potnikom na letalu ni na voljo. Hrana in pijača je za potnike še naprej na voljo na letalu, a so pri tem spremenili predstavitev in način pakiranja, da bi zmanjšali tveganje interakcije. Prtljaga v kabini trenutno ni dovoljena. V letalski kabini so dovoljeni le prenosniki, ženske torbice, aktovke in otroški predmeti. Vsi drugi predmeti morajo biti oddani pri prijavi. Po vsakem letu pa je letalo s posebnim postopkom še očiščeno in dezinficirano.

Vir: Factiva; Business and Financial Times

Več informacij o globalnih trendih na področju transporta in logistike