Estonske železnice so objavile javni razpis za gradnjo železniške proge Riisipere-Turba

sreda, 07. november 2018

Državna železniška infrastrukturna družba Estonske železnice (Eesti Raudtee) je objavila javno naročilo za izgradnjo železniške proge Riisipere-Turba. Ponudniki morajo oddati ponudbe do 27. novembra 2018. Naloga najuspešnejšega ponudnika bo pripraviti delovni projekt in do jeseni leta 2019 zgraditi zgornji sloj železnice, prepuste in mostove, križišča ter strukturo železnice. Ker gre za gradnjo nove železnice v Estoniji, bo moral izbrani ponudnik opraviti tudi oceno skladnosti Evropske unije. 6,5 km dolg odsek železniške proge Riisipere-Turba naj bi bil predvidoma dokončan do novembra 2019.

Javni razpis za gradnjo železniške proge Riisipere-Turba je bil zadnji v sklopu razpisov, vezanih na ta projekt. Družba Estonske železnice je že sklenila pogodbo v vrednosti 2,2 mio EUR s češko družbo Elektrizace železnic Praha a.s. za projektiranje in izgradnjo nove vlečne postaje Riisipere. Objavljena so tudi javna naročila za tovarno za transformacijo in prenos električne energije za vlakovni prevoz za železniški odsek Riisipere-Turba, za čakalno ploščad in parkirišče v Turbi.

Estonska vlada je v okviru dodatnega investicijskega programa za infrastrukturo maja 2017 odobrila gradnjo 6,5 km dolgega železniškega odseka Turba-Riisipere v višini 8 mio EUR. Predvidena hitrost elektrificiranega železniškega odseka bo 140 km/h. Največja dnevna prepustnost bo 12 parov vlakov z osno obremenitvijo do 25 ton.

Vir: Baltic News Service

Več informacij o globalnih trendih na področju transporta