Francosko kemično podjetje Arkema bo tedensko proizvedlo 20 ton alkoholnega razkužila za pomoč bolnišnicam

torek, 24. marec 2020


Kot odziv na epidemijo Covid-19 in zdravstvenih razmer v Franciji je francosko kemično podjetje Arkema sprejelo krizni ukrep, da bo zamenjalo proizvodno linijo in tako na teden proizvedlo do 20 ton razkužila na osnovi alkohola. Razkužilo bo podjetje brezplačno razdelilo bolnišnicam po vsej Franciji.

V času zdravstvene krize bo Arkema uporabljala pilotno proizvodno linijo v svojem raziskovalnem centru Rhône Alpes (CRRA) v bližini Lyona. Na tej pilotni liniji bodo proizvajali alkoholno razkužilo za zdravstveno osebje, ki ga v tem kriznem času nujno potrebuje. Projekt bo Arkema predložila francoskim zdravstvenim organom, saj bo razkužilo namenjeno predvsem javnim bolnišnicam. Arkema je že pridobila tudi vsa potrebna upravna dovoljenja.

Podjetje Arkema SA se ukvarja s proizvodnjo in dobavo kemičnih izdelkov. Delovanje podjetja je usmerjeno na naslednje segmente: materiali z visoko zmogljivostjo, specialne kemikalije ter premazne rešitve. Njihove izdelke uporabljajo v gradbeništvu ter v kemični, avtomobilski, elektronski, prehrambni in farmacevtski industriji. Podjetje posluje v Aziji, Evropi, Afriki, na Bližnjem vzhodu ter v ZDA. Arkema SA je bila ustanovljena 31. januarja 2003 in ima sedež v Colombesu v Franciji. V letu 2019 je podjetje ustvarilo 8,7 mlrd EUR prihodkov, zaposlovalo pa je 20.010 delavcev.

Vir: Factiva; Process Worldwide
 
Več informacij o globalnih trendih na področju kemije