Gospodarska delegacija pod okriljem Evropske komisije v Izrael, 22. in 23. oktober 2013

petek, 27. september 2013


Podpredsednik Evropske komisije, Antonio Tajani, ki je pristojen za industrijo in podjetništvo, bo 22. in 23. oktobra 2013 v okviru tako imenovane "Zelene misije za rast" obiskal Izrael.

Javna agencija SPIRIT Slovenija obvešča slovenska podjetja, predvsem tista, ki delujejo na področju inovativnih in okolju prijaznih tehnologij, naj izkoristijo odlično priložnost in se udeležijo gospodarske delegacije, ki bo spremljala visokega predstavnika Evropske komisije na njegovi misiji v Izraelu. Rok za prijavo je do ponedeljka, 30. septembra 2013.
 

V okviru delegacije bodo udeleženci obiskali tudi sejem WATEC 2013 - Water Technology & Environment Control Exhibition and  conference, ki bo v Tel Avivu med 22. in 24. oktobrom 2013  ter imela individualna srečanja z izraelskimi podjetji (potrebne so predhodne prijave).
 

Izrael velja za enega najbolj konkurenčnih gospodarstev na svetu, ki se odlikuje se po vrhunskih inovativnih podjetjih ter prisotnosti nekaterih najboljših svetovnih raziskovalnih institucij. Med Izraelom in Evropsko unijo po zagotovilih Evropske komisije obstaja interes za povečanje medsebojnih poslovnih odnosov ter iskanje skupnih načinov za povečanje trajnostne rasti in ustvarjanja delovnih mest.
 

Gospodarska delegacija v Izrael ima tri glavne cilje, in sicer je njen namen promocija inovacij in trajnostnega razvoja na obeh straneh, podpora evropskim malim in srednje velikim podjetjem za vzpostavitev delovanja v Izraelu ter promocija različnih sektorjev Evropske unije ter poslovnih priložnosti na obeh straneh s predstavitvijo na poslovnih dogodkih.
 

Glede na osrednjo temo misije je v gospodarski delegaciji še prav posebej zaželena udeležba podjetij, ki delujejo na področjih, kot so:

  • okoljske tehnologije (upravljanje in ravnanje z vodo, odpadki, zemljo, energijo, obnovljivi viri energije, …),
  • IKT sektor,
  • stroji in orodja,
  • varnost,
  • vesoljske tehnologije,
  • avtomobilska industrija,
  • predelani kmetijski proizvodi,
  • modna industrija,
  • in druga.

Podjetja, ki bi želela sodelovati v tej gospodarski delegaciji, Evropska komisija vljudno vabi, naj se prijavijo.
 

Rok za prijavo interesa: 30. september  2013
 

Stroške potovanja in namestitve krijejo podjetja sama, Evropska komisija bo uredila skupinske rezervacije v hotelih ter omogočila lokalni prevoz v Izraelu.
 

Več informacij.