Gospodarska delegacija v Dubaj, ZAE, 21. - 24. maj 2023

ponedeljek, 08. maj 2023

Predstavnike slovenskih podjetij s področij naprednih digitalnih tehnologij vljudno vabimo k udeležbi v gospodarski delegaciji v Dubaj, ZAE. 

Namen obiska delegacije je organizacija drugega dogodka v okviru aktivnosti Regionalnega stičišča naprednih digitalnih tehnologij v slovenskem paviljonu v Expo City v Dubaju. 

Tema dogodka so "Digitalne tehnologije za inovativne podnebne ukrepe", kjer bodo predstavljene inovativne rešitve pri uporabi naprednih digitalnih tehnologij za izvajanje podnebnih ukrepov. 

Organizatorji gospodarske delegacije so Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v sodelovanju s SPIRIT Slovenija, IAAI GloCha & Climate Chain Coalition, ZIT in World Metaverse Council. 

Razvoj močnih podpornih okolij za izkoriščanje potencialov digitalnih inovacij za podnebne ukrepe temelji na krepitvi znanja, kompetenc in spretnosti vseh ustreznih deležnikov. Ena najpomembnejših dejavnosti Regionalnega stičišča naprednih digitalnih tehnologij je vzpostavitev mreže, ki temelji na znanju, ob hkratnem spodbujanju integracije naprednih digitalnih tehnologij na učinkovit in hiter način. 

Dogodek bo namenjen tudi predstavitvi potenciala digitalnih inovacij in inovativnih metod za združevanje formalnih in neformalnih izobraževalnih procesov in orodij, povezanih s specifičnimi področji: kreativnostjo, kulturo, glasbo, igrifikacijo in socialnim mreženjem ter pametnimi mesti v okviru t.i. "Edutainment" pristopa, ki bo predstavljal pomemben prispevek k COP28. 

 
OKVIRNI PROGRAM OBISKA 
Ponedeljek, 22. maj 2023  - Dubaj 
15.00 – 15.10 Pozdravni nagovor veleposlanice Republike Slovenije v ZAE 
15.10 – 16.00 Predstavitev dobrih praks gospodarstva in javnega sektorja: 
 
  • World Metaverse Council - Jane Thomason: The Future of work (Prihodnost dela) 
  • Mestna občina Ljubljana – Boštjan Koritnik, podžupan, Ljubljana proti Net Zero 
  • Predstavitve ekosistema naprednih digitalnih tehnologij: 
  • Tehnološki park Sharjah (TBC) 
  • Vernewell Management Consultancies, Malak Trabelsi Loeb 
  • Dubai Blockchain Center – Marwan Al Zarouni 
16.00 – 17.00 Sklop 1: Edutainment, COP28 in program DigitalArt4Climate 

Okrogla miza in predstavitev pobud na področju podnebno izobraževalnih inovacij in digitalnih inovacij v ZAE in Sloveniji 
17.00 – 17.30 Sklop 2: Predstavitev programov Blockchain4Climate, paviljona COP28 Digital Innovation in DigitalArt4Climate ter potencialov za vključitev AI 
17.30 – 19.00 World Metaverse Council – Meetup Dubai Chapter 


V okviru delegacije je predviden obisk 
 
  • Tehnološki park Sharjah 
  • Vernewell poslovnega centra, predvideno 22. 5. 2023 
  • Zagotovljenih je 10 VIP vstopnic na tehnološko konferenco Seamless Middle east (za rezervacijo pošljitem mail na nena.dokuzov@gov.si), dogodek poteka 23. in 24. 5. 2023 


Predviden odhod delegacije: nedelja, 21. 5. 2023 (na razpolago je direkten let iz Ljubljane v Dubaj) 

Predviden povratek delegacije: sreda, 24. 5. 2023 (na razpolago je direkten let iz Dubaja v Ljubljano) 
 

Prijave

Zainteresirane predstavnike slovenskih podjetij vljudno vabimo, da sodelovanje v delegaciji potrdijo preko elektronske prijavnice, najkasneje do 20. maja 2023, oziroma do zasedenosti prostih mest v delegaciji. 
 

Stroški

Neposredne stroške organizacije poslovnega dogodka krijejo organizatorji. 

Udeleženci krijejo lastne stroške potovalnega aranžmaja (letalski prevoz, hotelska nastanitev ipd.), ki jih lahko delno sofinancirajo preko vavčerjev SPS. 

Slovenski podjetniški sklad (SPS) s politiko vavčerjev omogoča povračilo 60 % stroškov udeležbe v gospodarskih delegacijah. Velja za vse potovalne stroške in kotizacijo za udeležbo v delegaciji, a le za mala in srednje velika podjetja (MSP) in ob predložitvi potrdila o udeležbi, ki ga izda GZS in ostalih dokumentov na SPS pred odhodom delegacije. Dodatne informacije na portalu SPS
  

Dodatne informacije

Za dodatne informacije smo vam z veseljem na razpolago: 

MGTŠ, Nena Dokuzov, tel.: 1 400 35 34, e-naslov: nena.dokuzov@gov.si
SPIRIT Slovenija, Martin Zadel, tel.: 0590 89 500, e-naslov: martin.zadel@spiritslovenia.si
Vljudno vabljeni k sodelovanju! 
 

Prijavnica za sodelovanje v gospodarski delegaciji v Dubaj

 

Preberite tudi:

Priložnosti na trgu ZAE