Grška mlekarna Olympus bo investirala 20 mio EUR v novo proizvodno linijo v Romuniji

sreda, 01. avgust 2018

Grški proizvajalec mleka in mlečnih izdelkov Olympus namerava v svojo proizvodno enoto v Romuniji investirati več kot 20 mio EUR.

Investicija v novo proizvodno linijo bo omogočila proizvodnjo nove vrste grškega jogurta, ki ga bodo tržili na lokalnem trgu. S to novo proizvodno linijo bodo razširili svoj portfelj izdelkov in potrošnikom ponudili "Stragghisto", povsem nov in pristen grški jogurt, izdelan po tradicionalnem receptu iz Grčije.

Novo proizvodnjo linijo bodo postavili v tovarni Halchiu v osrednjem mestu Brasov. Tovarna ima skupno površino 35.000 m2 in skupno kapaciteto zbiranja mleka 75 ton na uro. Tovarna proizvaja jogurte, sveže mleko, sir in smetano. Njihove izdelke prodajajo v hipermarketih in supermarketih v Romuniji, Italiji, Nemčiji, Avstriji, v Združenem kraljestvu in na Švedskem.

Skupina Olympus je prisotna v Romuniji že od leta 1999. Skupna vrednost naložb skupine Olympus v Romuniji je med leti 1999 in 2018 znašala 130 mio EUR. Skupina ima sedež v Trikali v Grčiji in deluje v 43 državah po vsem svetu. Trenutno ima Olympus pet proizvodnih enot v treh državah; v Grčiji, Romuniji in v Bolgariji. Vse te enote proizvajajo široko paleto mlečnih izdelkov in naravnih sokov.

Vir: SeeNews

Več informacij o globalnih trendih na področju živilske industrije