Haier Europe v Romuniji gradi prvo tovarno hladilnikov v EU

torek, 23. februar 2021

Haier Europe v Romuniji gradi prvo tovarno hladilnikov v EU. Gradnja poteka v skladu z načrtom, proizvodnja pa naj bi se začela konec pomladi 2021. Nov proizvodni obrat bo izdeloval vgradne in samostojne hladilnike za tri blagovne znamke Haier Europe. To so Candy, Hoover in Haier.

Vrednost tega investicijskega projekta presega 70 mio EUR. Tovarna bo imela 63.000 m2 površine, celotno zemljišče pa obsega 130.000 m2 in se nahaja v industrijskem parku Allianso na območju Aricestii Rahtivani, blizu mesta Ploieşti, 70 km stran od Bukarešte. Nova tovarna bo zaposlovala skoraj 800 ljudi in bo po načrtih po letu 2022 proizvedla 600.000 enot letno. Zasnova tovarne temelji na modularnem principu in omogoča širitev proizvodnih zmogljivosti do 1 mio enot na leto.

»Veseli smo, da smo mesto Ploieşti izbrali za svoj prvi proizvodni obrat hladilnikov v Evropski uniji. S tem projektom bo Romunija postala strateško vozlišče za Haier Europe in bo imela ključno vlogo v svoji strategiji, da do leta 2023 postane ena izmed treh vodilnih držav v tej panogi. Zaradi velike proizvodne zmogljivosti, prenosa tehnologije in logističnih lastnosti smo prepričani, da bo ta objekt prvovrstni projekt, ki učinkovito prikazuje našo filozofijo »ničelne razdalje do potrošnikov«, pravi Alessia Ianni, tehnična direktorica Haier Europe in generalna direktorica Haier Tech Romania.

V proizvodnem obratu Haier Tech Romania bodo uporabili vrhunske proizvodne postopke, ki jih je s svojim znanjem razvila skupina Haier. Strateška lokacija tovarne, tehnologija in učinkovitost, bodo izboljšali zmožnost oskrbe strank v regiji. Ta ključni projekt predstavlja pomemben korak na poti vizije družbe, da v hladilnem segmentu na globalnem nivoju postane prva izbira za potrošnike, ki si želijo ustvariti pametni dom.

Družba Haier Europe je del skupine Haier Smart Home, enega vodilnih proizvajalcev na področju gospodinjskih aparatov, ki se uvršča na lestvico Fortune Global 500. Skupina Haier Smart Home, ki je od leta 1993 uvrščena na Šanghajsko borzo (SHA: 600690), je prisotna na vseh 5 celinah, kjer ima 25 industrijskih parkov in 10 raziskovalnih in razvojnih centrov. Svoje izdelke Haier Smart Home prodaja v več kot 160 držav po vsem svetu. 
Skupina je bila ustanovljena decembra 1984 in ima sedež v mestu Qingdau na Kitajskem. V letu 2019 je ustvarila prihodke v višini 25 mlrd EUR, zaposlovala pa približno 100.000 delavcev.
 
Vizija skupine je postati vodilni globalni konkurent na področju IoT za pametne gospodinjske aparate. Haier Smart Home je prva kitajska družba, ki je oktobra 2018 vstopila na Kitajsko evropsko mednarodno borzo CEINEX v Frankfurtu (CEINEX D-Share Market), s ciljem promocije blagovne znamke in podpiranja njene poslovne rasti na mednarodni ravni in v Evropi. V Evropi skupina računa na uspešne blagovne znamke, kot so Candy, Hoover, Haier, Rosières, GE Appliances in Fisher & Paykel. Evropski sedež podjetja je v mestu Brugherio v Italiji.

Viri: Factiva, Romania Journal, Romania Insider, PR Newswire Europe

Več informacij o globalnih trendih na področju panoge strojev in naprav