Helsinki Design Week 2022, 8. - 18. september 2022

ponedeljek, 28. marec 2022
 

Največji festival dizajna v nordijski regiji


Helsinki Design Week, ki poteka že od leta 2005, je največji festival oblikovanja v nordijski regiji, ki v svojem programu vsako leto ponuja okoli 250 dogodkov. Gre za multidisciplinarni festival, ki nudi inspiracijo umetnikom in ustvarjalcem na področju oblikovanja, arhitekture, mode, urbane kulture itn.

Letošnji festival bo potekal med 8. in 18. septembrom, in sicer hibridno oz. na številnih lokacijah v Helsinkih (muzeji, galerije, tržnice, kulturen ustanove itn.) ter preko spleta.

Med 10. in 11. septembrom bo v Cable Factori organiziran Design Market, kjer bo možno prodajati dizajnerske izdelke, ki jih bo mogoče kupiti tudi preko spleta med 9. in 11. septembrom.

Tema letošnjega festivala je "We are open/Bodimo odprti" s katero organizatorji želijo poudariti odprtost in transparentnost kot predpogoj kritičnega razmišljanja na področju oblikovanja. Več o letošnjem dogodku je mogoče prebrati na tej povezavi. 

Razpisi za prijavo in uvrstitev dogodkov na program so odprti od 3. do 19. junija. Pogoji sodelovanja ter obrazec za prijavo so dostopni na tej povezavi.

Prijavo za Disign Market je mogoče oddati do 31. maja tukaj.

Projekte za uvrstitev na program izbirajo domači in mednarodni strokovnjaki na področju oblikovanja.

Vprašanja, povezana s Helsinki Design Week, se lahko naslovijo tudi na programsko direktorico festivala Anni Korkman: anni.korkman@helsinkidesignweek.com.


 

Preberite tudi:


Prodaja na Finsko