Hrvaška hotelska veriga Valamar podpisala 16 mio EUR vredno pogodbo z EIB

sreda, 21. marec 2018

V začetku marca 2018 je hrvaška hotelska veriga Valamar podpisala 16 mio EUR vredno kreditno pogodbo z Evropsko investicijsko banko (EIB). Finančna sredstva namerava Valamar nameniti financiranju dolgoročnih investicijskih projektov, v prvi fazi pa za dokončanje projekta Girandella Resort v turističnem kraju Rabac. Projekt vključuje tudi izgradnjo prvega otroškega hotela s petimi zvezdicami, ki bo odprt aprila 2018. Posojilo je dodatek k že odobrenemu posojilu v višini 44 mio EUR s strani Hrvaške banke za obnovo in razvoj (HBOR).

To je prva transakcija EIB na Hrvaškem, ki vključuje neposredno financiranje podjetja v zasebnem sektorju, ki koristi tudi sredstva EU v okviru Evropskega sklada za strateške naložbe (EFSI) .Družba Valamar je v februarju 2018 namenila 94,9 mio EUR za naložbe v letu 2018, katerih cilj je strateško preusmeriti hotelski in camping portfelj v ponudbo in storitve z visoko dodano vrednostjo.

Valamar Riviera ima dve blagovni znamki; Valamar Hotels & Resorts in Camping Adriatic. Skupina Valamar Riviera je v letu 2016 prevzela hotelsko verigo Imperial na otoku Rab in trenutno upravlja 30 hotelov in letovišč ter 15 kampov na petih atraktivnih destinacijah ob jadranski obali, v Istri, na otokih Krk in Rab ter v Dubrovniku.

Podpora EIB na Hrvaškem je v letu 2017 predstavljala 1,22 % BDP države in Hrvaška je s tem na tretjem mestu med državami članicami EU.
V letu 2017 je skupina EIB na Hrvaškem financirala 1.100 podjetij in podprla več kot 15.000 delovnih mest.
 
Vir: SeeNews
 
Več informacij o globalnih trendih na področju turizma