Investcorp z investicijo v Terminus Technologies, ponudnika umetne inteligence za pametna mesta

torek, 08. september 2020

Investicijsko podjetje Investcorp je danes objavilo, da je izvedlo naložbo v podjetje Terminus Technologies, ponudnika umetne inteligence (UI) za pametna mesta in tehnologij interneta stvari (IoT).

Investcorp se je za naložbo v Terminus odločilo v času, ko podjetju vse bolj raste ugled na področju upravljanja mest z UI in tehnologij IoT.

V začetku letošnjega leta je podjetje pričelo z gradnjo v mestu Chongqing na Kitajskem, ki bo postalo prvo v celoti pametno mesto, kjer bodo v mestno infrastrukturo vgrajene pametne tehnologije, vključno s pametnim sistemom za upravljanje parkirišč. Kitajski državni mediji poročajo, da bo Chongqing ob zaključku del postal največje pametno mesto v Aziji.

Terminus tudi drugje spodbuja gradnjo globalnega omrežja pametnih mestih, ki temeljijo na UI, med njimi sta tudi Dubaj in Šenjang. "Verjamemo, da se svet nahaja na točki preobrazbe iz dobe interneta v dobo inteligence," je ob objavi novice o naložbi Investcorpa dejal Victor Ai, ustanovitelj in izvršni direktor Terminus Technologies. Ta preobrazba bo imela kratkoročne in dolgoročne posledice za svetovna gospodarstva, zaradi česar bo prihajajoče desetletje zaznamoval začetek obdobja tako imenovanih "inteligentnih gospodarstev".

"Terminus Technologies želi postati vodilna svetovna sila za inteligentno preobrazbo svetovnih mest, zato aktivno spodbuja skoraj neomejeno digitalno povezovanje med mesti, neomejeno izmenjavo informacij in še veliko več."

Investcorp z naložbami v Terminus vidi potencial Kitajske na področju AIoT
Naložba v Terminus Technologies se je zgodila v času, ko številni investitorji, vključno z Investcorpom, vidijo v Kitajski vse večji potencial na področju umetne inteligence in interneta stvari, poznanem pod skupnim imenom AIoT. "Kitajska podjetja so pridobila precejšnje izkušnje na področju AIoT, kar je številna podjetja spodbudilo k rasti, kakršne še nismo videli," je dejal Hazem Ben-Gacem, sopredsednik uprave Investcorpa. "Investcorp optimistično ocenjuje možnosti za razvoj trga in rast kitajskega AI gospodarstva. Podjetje Terminus Technologies se je izkazalo za izjemno uspešno in si je zagotovilo mesto med vrhunskimi visokotehnološkimi podjetji na svetu, kar kaže na njegov potencial, da postane gonilna sila za digitalno preobrazbo po vsem svetu."

Vir: MarketLine News

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT