IVECO BUS je podpisal pogodbo za prodajo 141 hibridnih električnih avtobusov v Bruselj

sreda, 19. september 2018

IVECO BUS je v začetku septembra 2018 z bruseljsko medobčinsko prometno družbo STIB-MIVB podpisal okvirno pogodbo o dobavi 141 zgibnih 18-metrskih hibridnih električnih avtobusov.

To naročilo podjetju IVECO BUS še dodatno utrjuje položaj vodilnega konkurenta na evropskem trgu za trajnostno mobilnost in inovativne rešitve. Petletna pogodba poleg dobave mestnih avtobusov Belgijo vključuje še dobavo rezervnih delov ter vzdrževanje polnilnih baterij in vseh sestavnih delov.

Za mesto Bruselj to naročilo predstavlja pomemben del razvojnega načrta omrežja za okolju prijaznejšo in trajnostno mobilnost. Uvedba teh novih vozil bo belgijski družbi STIB-MIVB omogočila, da bo do konca leta 2019 povečala skupno zmogljivost svoje avtobusne mreže za tretjino. 18-metrski hibridni električni avtobus Urbanway je zasnovan tako, da omogoča enostaven dostop potnikov, še posebej prijazen je invalidom, starejšim in drugim ranljivim skupinam. Velika pa je tudi kapaciteta avtobusa, ki znaša 103 potnike. Prav velika kapaciteta je bil odločilni dejavnik pri končni izbiri ponudnika. IVECO BUS bo začel z dostavo teh 141 vozil v maju 2019.

IVECO BUS je blagovna znamka skupine CNH Industrial. Skupina deluje na segmentu kmetijskih in komercialnih vozil. Segment kmetijskih vozil vsebuje celotno linijo kmetijskih strojev in naprav, vključno z dvokolesnimi in štirikolesnimi pogoni, goseničarji in kombajni. Segment komercialnih vozil pa vključuje srednje težka in težka vozila za prevoz in distribucijo blaga preko blagovnih znamk Iveco Bus, Heuliez Bus, Iveco Astra in Iveco Magirus. Podjetje je bilo ustanovljeno 12. novembra 2012 in ima sedež v Londonu v Združenem kraljestvu. V letu 2017 je skupina ustvarila 24,3 mlrd EUR prihodkov, število zaposlenih pa je konec leta znašalo 63.356.

Vir: ENP Newswire

Več informacij o globalnih trendih na področju transporta