Japonski ANA Holding je letalski prevoznik leta 2018

sreda, 11. april 2018

ANA Holding, največji letalski prevoznik iz Japonske in edini prevoznik s petimi zvezdicami, je 27. marca 2018 dobil prestižno nagrado "Letalski prevoznik leta 2018". Nagrado je podelil Air Transport World (ATW) v sklopu podelitve nagrad za posebne dosežke v letalski industriji v Dublinu na Irskem.

Podelitve se je udeležilo več sto vodilnih delavcev, uradnikov in strokovnjakov iz letalske industrije s celega sveta. Kljub močni konkurenci je že drugič v zadnjih petih letih in tretjič v zgodovini ANA Holdings prejel to častno nagrado, kar doslej ni uspelo še nobeni od azijskih letalskih družb.

V obrazložitvi nagrade so izpostavili izjemno uspešnost, inovativnost in vrhunske storitve te letalske družbe, ki vključujejo napredek pri prilagajanju potreb potnikov v vseh fazah storitev na letališču, od prijave do vkrcanja na letalo.

Leta 2017 je ANA Holdings precej razširil svojo ponudbo v Severni Ameriki. Dodal je dve progi, Mehiko in Tokio, ter nov dnevni let med Los Angelesom in Narito. Poleg tega je ANA Holdings skupaj s fundacijo XPRIZE uvedel tekmovanje ANA AVATAR XPRIZE. V tem obdobju je skrbno spremljal svoje storitve za stranke in ostal osredotočen na zagotavljanje storitev najvišje kakovosti.

Poleg prestižne ATW nagrade "Letalski prevoznik leta 2018", je ANA Holdings že šestič zapored prejel tudi nagrado SKYTRAX 5-Stars, ki temelji na rezultatih anket potnikov. Po rezultatih anket potnikov iz leta 2017 je bil ANA Holdings prepoznan kot letalski prevoznik z najboljšimi letalskimi storitvami na svetu, ter z najboljšimi letalskimi uslužbenci v Aziji. V istem letu je bil ANA Holdings že osmič izbran kot član "Dow Jones Sustainability Asia Pacific Index" in na podlagi najvišjih ocen prvič izbran kot vodilni ponudnik v letalski industriji.

ANA Holdings je bil ustanovljen leta 1952. Ob ustanovitvi je imel le dva helikopterja, danes pa je največja letalska družba na Japonskem in ena izmed najpomembnejših letalskih družb v Aziji. Leti na 85 mednarodnih in 116 domačih progah. Od leta 1999 je član zveze Star Alliance in ima skupna podjetja z United Airlines, Lufthansa German Airlines, Swiss International Airlines in Austrian Airlines.

ANA Holdings ima dve hčerinski, sedaj že združeni podjetji, Vanilla Air Inc. in Peach Aviation Limited. Lani je ANA Holdings prepeljal 52,1 mio potnikov, ima približno 39.000 zaposlenih in floto 260 letal. Je tudi kupec in največji operater Boeinga 787 Dreamliner.

Vir: Electronic News Publishing
 
Več informacij o globalnih trendih na področju transporta