Javni poziv: Predstavitev inovativnih projektov podjetij na Japonsko-slovenskem poslovnem forumu, 7. decembra 2021

četrtek, 09. september 2021
  

Obvestilo o prestavitvi dogodka


Dopolnitev objave: sreda 03. november 2021

Zaradi neugodne epidemiološke slike in posledično zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusne bolezni je dogodek prestavljen na naslednje poslovno leto.


 

Razvojna iniciativa Družba 5.0


Družba 5.0 je japonska razvojna iniciativa, katere cilj je nova, boljša, pametna in udobnejša družba z ljudmi v ospredju, ki omogoča visoko kakovost življenja. Sledi ciljem trajnostnega razvoja OZN in nagovarja številne izzive, ki so skupni tako Japonski, kakor tudi Sloveniji – staranje prebivalstva, nizka rodnost, digitalizacija, nove tehnologije in podnebne spremembe.

Za približevanje Slovenije h konceptu Družbe 5.0 je nujno širše sodelovanje, ki vključuje odločevalce, gospodarstvo, univerze in civilno družbo.

Slovenija je z ustanovitvijo nove Službe Vlade RS za digitalno preobrazbo pripravila ukrepe za okrevanje na področjih javne uprave in digitalne družbe, digitalizacije izobraževanja, zdravstva, gospodarstva in podjetniškega okolja, novih tehnologij in digitalne diplomacije. To predstavlja tudi priložnost za ustvarjanje novih partnerstev in ekosistemov med Slovenijo in Japonsko ter nadaljnji razvoj koncepta Družbe 5.0 v Sloveniji.
 

Predmet javnega poziva


SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju z JETRO Dunaj (The Japan External Trade Organization), Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji in AV Living Lab 7. decembra organizira japonsko slovenski poslovni forum. V okviru dogodka bodo predstavljena ciljna področja sodelovanja in referenčni projekti Družbe 5.0.
 
V okviru poslovnega foruma želimo predstaviti tri inovativne projekte slovenskih podjetij, ki spadajo v koncept družbe 5.0  in hkrati v eno izmed naslednjih področij:
  • mobilnost in logistika
  • zdravstvo in biotehnologija
  • zelene tehnologije in krožno gospodarstvo
  • kmetijstvo in biodiverziteta
  • pametna mesta

Projekt mora biti že preverjen, tik pred komercializacijo oz. že skomercializiran projekt, ki bi ga podjetje želelo nadgraditi in pri tem išče partnerja ali vlagatelja.
 

Način posredovanja predstavitev in izbor 

 
Vsa zainteresirana podjetja vabimo, da posredujejo prijavo inovativnih projektov preko te povezave.

Rok za posredovanje projektov je petek, 29. oktobra  2021. V prijavi kratko opišete projekt ter priložite ustrezne fotografije. 
 
Pri izboru projektov bo ključni kriterij skladnost z iniciativo 5.0 ter možnost za komercializacijo projektov v sodelovanju z japonskimi partnerji. Končni izbor projektov bo izvedel soorganizator dogodka JETRO Dunaj. 

Izbrani prijavitelji bodo  dobili priložnost, da projekte predstavijo na japonsko-slovenskem poslovnem forumu, 7. decembra 2021 v angleškem jeziku.
 

Dodatne informacije

 
Kontaktna oseba:


Andreja Mulec Bohinc, SPIRIT Slovenija, javna agencija, tel: 01 5309 832, e-mail: andreja.mulecbohinc@spiritslovenia.si.
 
Povezave:

Obrazec za posredovanje inovativnih predstavitev v okviru tega javnega poziva
Japonsko-slovenski poslovni forum na temo družbe 5.0, Ljubljana, 7. december 2021 
Več informacij o mednarodnih poslovnih forumih v okviru Digitalnega središča Slovenije
Več informacij o Digitalnem središču Slovenije