Javni poziv za udeležbo podjetij na poslovnem forumu ob 6. srečanju predsednikov vlad regije Centralne in Vzhodne Evrope in Kitajske, Budimpešta, 27. november 2017

torek, 07. november 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira v času od 26. do 28. novembra 2017 udeležbo slovenskih podjetij in institucij na poslovnem forumu v Budimpešti. V okviru kontaktnega mehanizma oziroma investicijske strategije Kitajske za Centralno in Vzhodno Evropo (16+1) bo potekalo 6. srečanje predsednikov vlad regije Centralne in Vzhodne Evrope in Kitajske ob robu katerega bo potekalo poslovno srečanje podjetij iz regije Centralne in Vzhodne Evrope in Kitajske. Organizatorji na madžarski strani so madžarska nacionalna trgovinska hiša - Hungarian National Trading House (MNKH), madžarska agencija za promocijo investicij - Hungarian Investment Promotion Agency (HIPA), madžarska uvozno-izvozna banka - Export Bank Insurance (EXIM) ter kitajska banka - Bank of China.
 
SPIRIT Slovenija v sodelovanju z organizatorji na madžarski strani organizira udeležbo slovenskih podjetij in institucij na poslovnem forumu v Budimpešti dne 27. novembra 2017 na podlagi skupinske registracije. Hungarian National Trading House (MNKH) je že posredovala vabila nekaterim slovenskim podjetjem in institucijam in jih direktno pozvala h registraciji na podlagi registracijskega obrazca (v prilogi vabilo z aktivnim linkom za registracije). SPIRIT Slovenija v tesnem sodelovanju z Ministrstvom Republike Slovenije za zunanje zadeve in Veleposlaništvom Republike Slovenije v Budimpešti ter kabinetom predsednika Vlade Republike Slovenije vabi vsa podjetja, ki ste zainteresirana, da se uradno registrirate na podlagi priloženega registrirnega obrazca in si s tem omogočite ustrezen status na poslovnem forumu. Za podjetja v gospodarski delegaciji urejamo tudi dodatno srečanje s predstavniki slovenske uradne politične delegacije.
 
Vsa zainteresirana podjetja ali institucije, ki poslujejo ali načrtujejo poslovanje s Kitajsko ali z regijo Centralne in Vzhodne Evrope in imajo pripravljene investicijske projekte za poslovanje s podjetji iz Kitajske ali iz regije Centralen in Vzhodne Evrope vabimo, da izrazijo interes čim prej vendar najkasneje do 10. novembra 2017 na elektronski naslov tanja.drobnic@spiritslovenia.si. Podjetja in institucije, ki ste se že registrirala preko aktivnega linka, prosimo, da nas o tem obvestite in si z dodatno registracijo preko SPIRIT Slovenija uredite status v uradni slovenski gospodarski delegaciji.  Ob registraciji nam pošljite še krajšo predstavitev vašega podjetja in produkta (storitve) v angleščini in kitajščini, investicijski projekt v angleščini in kitajščini ter življenjepis udeleženca (ev) vašega podjetja ali institucije ravno tako v angleščini in kitajščini.

Za člane slovenske gospodarske delegacije bo SPIRIT Slovenija organiziral avtobusni transport na relaciji Ljubljana – Budimpešta – Ljubljana ter lokalne transporte po Budimpešti skladno s programom gospodarskega obiska. Udeleženci gospodarske delegacije si plačajo strošek nastanitve v izbranem hotelu sami. Skupinsko rezervacijo hotelskih sob bo izvedela SPIRIT Slovenija preko izbrane turistične agencije v hotelu Continental Hotel Budapest http://continentalhotelbudapest.com/rooms.
 
Prilagamo osnutek programa poslovnega obiska:
26.11.2017   10:00 - 17:00 Odhod iz Ljubljane z avtobusom ter vožnja do Budimpešte
    17:00               Prihod v Budimpešto
    19:00 Srečanje gospodarstvenikov  s politično delegacijo (tbc)
27.11.2017   7:30 Odhod iz hotela Continental Budapest z avtobusom
    8:00 Prihod na lokacijo Papp Laszlo Sport Areno ter registracije udeležencev poslovnega foruma
    9:00 -  9:30 Otvoritveni ceremonial poslovnega foruma
    9:30 - 10:30 Poslovni forum
    10:30 - 11:00 Odmor

 
11:00 - 15:30
B2B sestanki med podjetji iz CVE in Kitajske
11:00 - 12:30 Nadaljevanje poslovnega foruma: panelne diskusije in predstavitve
Poslovni forum za e-trgovino, logistika
Poslovni forum za finance
12:30 - 14:00 Odmor za kosilo (v lastni režiji)
14:00 - 15:30 Nadaljevanje poslovnega foruma: panelne diskusije in predstavitve
Poslovni forum za kmetijstvo in okolijsko tehnologijo
Poslovni form za SME
28.11.2017             10:00 - 17.00 Odhod iz Budimpešte in povratek v Ljubljano
    17:00 Povratek v Ljubljano
     
Opomba: uradni jeziki: angleški, kitajski jezik (simultano).
Pridržujemo si pravico do spremembe oziroma dopolnitve programa.