Kaufland je v Romuniji odprl 120. trgovski center

sreda, 07. november 2018

Nemška trgovska veriga z živili Kaufland je konec oktobra 2018 odprla nov trgovski center v mestu Resita v Romuniji. Novi center je ustvaril 100 novih delovnih mest in bo na dolgi rok prispeval k razvoju lokalne skupnosti.

Trgovski center stoji na površini 3.300 m2, poleg njega pa je parkirišče z 240 parkirnimi mesti za avtomobile ter številnimi stojali za kolesa. Z odprtjem tega centra ima Kaufland v Romuniji že 120 trgovskih centrov, hkrati pa še nadaljuje s širjenjem svojih trgovin po državi. Letos maja je Kaufland napovedal, da namerava v letu 2018 investirati 200 mio EUR v prenovo obstoječih centrov ter odprtje desetih novih po vsej Romuniji. V tem letu namerava še povečati število strateških partnerstev z lokalnimi proizvajalci, čeprav je v Romuniji že 70 % vseh Kaufland dobaviteljev lokalnih.

V letu 2017 je Kaufland v Romuniji ustvaril 2,2 mlrd EUR prihodkov in v romunski državni proračun prispeval 147 mio EUR davkov. V preteklem letu je Kaufland v Romunijo investiral okoli 151 mio EUR v nadgradnjo obstoječih centrov ter v postavitev novih. Kaufland je na romunskem trgu prisoten že od leta 2005 in danes ima na tem trgu že 120 trgovskih centrov. Sicer je ta nemška trgovska veriga prisotna v sedmih evropskih državah, kjer ima mrežo več kot 1.250 trgovin.
 
Kaufland je četrti največji svetovni trgovec na drobno in je pred kratkim napovedal tudi širitev poslovanja na avstralski trg, kjer namerava odpreti svoj prvi trgovski center v mestu Coolaroo. Veriga bo tako konkurirala obstoječim trgovskim verigam Coles, Woolworths in nemškemu podjetju Aldi, če bo dobila odobritev za odprtje svojega prvega centa s strani vlade.
 
Vir: SeeNews

Več informacij o globalnih trendih na področju živilske industrije