Kitajski proizvajalec električnih avtobusov BYD Co. Ltd se širi na Dansko

sreda, 21. november 2018

Kitajski proizvajalec avtomobilov in avtobusov BYD Co. vstopa na danski trg, saj je prejel naročilo za 27 12-metrskih električnih avtobusov, ki bodo vozili v Kopenhagnu. Danska je drugi novi evropski trg za družbo BYD v letu 2018, potem ko je družba potrdila prvo naročilo za Portugalsko v začetku tega leta.

27 električnih avtobusov je naročilo dansko avtobusno podjetje Anchersen, ki deluje na 19 linijah Movia v Kopenhagnu. To bodo za podjetje prvi električni avtobusi. Avtobuse bodo ponoči polnili na avtobusnem terminalu Anchersen v Avedore Holmeu in bodo z enim polnjenjem lahko obratovali ves dan. Avtobusi BYD naj bi začeli voziti konec leta 2019 od severa do juga mesta Kopenhagen, med postajama Emdrup Torv in Lergravsparken. Podjetje Anchersen si prizadeva za boljši zeleni javni prevoz in sčasoma zamenjati vse dizelske avtobuse v Kopenhagnu. Z družbo BYD Co. so sklenili partnersko sodelovanje, saj izpolnjuje vse zahteve, ki jih imajo za avtobuse prihodnosti.

Družba BYD Co. je vodilni konkurent na evropskem trgu električnih avtobusov. V Evropi prodaja električne avtobuse že od leta 2010. Do danes jih je prodala v Evropi že preko 600, kar predstavlja 20 % tržni delež, po vsem svetu pa že več kot 35.000. Njihov najnovejši model, 12-metrski Ebus, ki ga bodo dobavili na Dansko, družba BYD Co. izdeluje v mestu Komarom na Madžarskem. Družba BYD Co. je v letu 2017 ustvarila 13,6 mlrd EUR prihodkov in je imela konec leta 2017 200.949 zaposlenih.

Vir: Contify Automotive News

Več informacij o globalnih trendih na področju transporta

Več informacij o globalnih trendih na področju avtomobilske industrije