Leonhard Kurz razvija postopek recikliranja odpadnega PET materiala

ponedeljek, 13. julij 2020

Ponudnik tehnologije tankih filmov Leonhard Kurz je zasnoval koncept recikliranja odpadnega polietilen tereftalata (PET). Podjetje je razvilo postopek recikliranja, ki nosilne folije rabljenih transfernih izdelkov podjetja Kurz vrne nazaj v cikel materialov. Življenjski cikel materiala zaključi z recikliranjem in ga uporabi za izdelavo novega materiala za brizganje za industrijsko uporabo. 

Koncept trenutno poskusno izvajajo v obratu za recikliranje v Furthu v Nemčiji, kjer reciklirajo odpadni PET material proizvajalca embalaže Edelmann. V prihodnosti namerava Kurz uporabiti koncept recikliranja PET za večje stranke.

Podjetje načrtuje postavitev obratov za recikliranje na vseh Kurzovih mednarodnih proizvodnih lokacijah. Član uprave, Markus Hoffmann je dejal: "Kot vodilno podjetje na svetovnem trgu in na področju inovacij v tiskarskem sektorju se čutimo dolžni, da ponudimo grafični in plastični industriji trajnostne načine za doseganje odličnosti v dodelavi in dekoraciji".

"Že vrsto let si prizadevamo zagotoviti, da bodo naši transferni izdelki izdelani, predelani in odstranjeni na trajnosten način. Zahvaljujoč našemu novemu postopku recikliranja smo v celoti zaključili življenjski cikel materiala. To predstavlja mejnik v recikliranju plastike."

Kurz je za razvoj koncepta vložil nekaj milijonov evrov in zanj porabil tri leta. Podjetju so pri tem pomagali strokovnjaki za okolje in procese iz grafične in plastične industrije na sedežu v Fürthu. Kurz spodbuja trajnostne prakse v obratu za recikliranje v Fürthu.

Februarja letos sta ameriško ministrstvo za energetiko (DoE) in ameriški svet za kemijo (ACC) podpisala memorandum o soglasju o sodelovanju pri razvoju energetsko učinkovite tehnologije recikliranja in izboljšanja domače dobavne plastične verige.

Vir: MarketLine News