LexinFintech je prejel nagrado podjetja The Asian Banker za najboljši laboratorij za UI in inovacije na Kitajskem

torek, 01. september 2020


LexinFintech Holdings Ltd., vodilna spletna platforma za potrošnjo in potrošniško financiranje za izobražene mlade strokovnjake na Kitajskem, je prejela nagrado za najboljši laboratorij za UI in inovacije na Kitajskem. Nagrada, ki jo je podelilo podjetje The Asian Banker, velja za nesporno merilo uspešnosti poslovanja najboljših bank in fintech podjetij v Aziji.

»Lexinov UI laboratorij je s pomočjo umetne inteligence bistveno izboljšal uspešnost poslovanja podjetja in povečal njegovo dobičkonosnost z zagotavljanjem avtomatiziranih storitev na vsakem koraku transakcijskih procesov. Stroški za raziskave in razvoj (R&R) in R&R osebje v primerjavi s celotnim številom zaposlenih so na ravni vodilnih podjetij v panogi,« je komentiral The Asian Banker.

Stroški podjetja za R&R so leta 2019 znašali 51 milijonov EUR, kar je 30 % več kot leto prej, in so predstavljali 18 % celotnih stroškov poslovanja podjetja, kar predstavlja enega najvišjih odstotkov v panogi. Eden od treh zaposlenih v Lexinu je zaposlen v skupini za R&R oziroma v skupini za obvladovanje tveganj.

Stalna zavezanost Lexina tehnološkim inovacijam je znatno povečala tehnološko konkurenčnost podjetja. Lexinov sistem za UI, "Lingxi", lahko reši 97 % poizvedb svojih strank brez kakršnegakoli ročnega posega, kar znatno izboljša učinkovitost uporabniške izkušnje pri uporabniški storitvi.

Lexinov lastniški sistem za obvladovanje tveganj, "Hawkeye", lahko na podlagi več kot 4700 pravil odločanja in več kot 15.900 podatkovnih spremenljivk samodejno obdela 99,8 % vlog za posojilo, kar strankam Lexina omogoča, da lahko prek spletne aplikacije podjetja v nekaj minutah izpolnijo vlogo za odobritev kredita ter se izognejo obsežni papirologiji.

Lexinov sistem za usklajevanje sredstev, "Wormhole", lahko nato v resničnem času uskladi odobrene vloge za posojila z več kot 100 institucionalnimi partnerji za financiranje s 95-odstotno uspešnostjo, kar podjetju omogoča, da opravi skoraj milijon transakcij na dan.

Inovacije in napredki UI so omogočili pospešeno rast Lexinovega potrošniškega ekosistema, ki vključuje platformo elektronskega poslovanja za obročno odplačevanje Fenqile, platformo za potrošnjo Le Card in Lehua Card, izdelek, ki Lexinim strankam omogoča uporabo njihovih kreditnih linij s povezavo ali brez nje.

Lexin finančnim institucijam zagotavlja tudi fintech storitve, trgovcem na drobno pa nudi orodja za potrošniško financiranje in storitve upravljanja strank. S temi orodji in storitvami podjetje združuje potrošniško financiranje, članske storitve in fintech storitve v en sam ekosistem.

V sklopu poslovanja z olajševanjem posojil so se Lexinovi prihodki od posojil z delitvijo dobička povečali za 171 % na 331 milijonov evrov in naj bi do konca leta predstavljali 50 % obsega poslovanja podjetja.

Lexin je tokrat že drugič prejel nagrado Asian Banker Award. Podjetje je bilo leta 2019 nagrajeno tudi za najboljšo tehnološko pobudo, aplikacijo ali program na področju posojil na Kitajskem.

The Asian Banker nagrada velja za eno najbolj prestižnih in transparentnih finančnih nagrad v Aziji. Lexin je bil eden od skoraj 400 prijaviteljev, ki jih je raziskovalna skupina The Asian Banker več kot tri mesece pregledovala in raziskovala, preden je sprejela končno odločitev. Med prejšnjimi dobitniki nagrade so svetovno priznane finančne institucije, kot so Citigroup, Ant Financial in ICBC.

Vir: MarketLine News

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT