Litvanski proizvajalec pohištva Vilniaus Baldai AB podpisal dolgoročno pogodbo s švedsko skupino IKEA AG

sreda, 02. maj 2018


Proizvajalec lesenega pohištva Vilniaus Baldai AB iz Litve je s švedsko skupino IKEA AG podpisal dolgoročno pogodbo, s katero želi podjetje povečati prihodke in proizvodno kapaciteto.

Vilniaus Baldai AB bo v skladu s pogodbo izven mesta Vilnius zgradil novo proizvodno enoto in skladiščne prostore ter investiral v novo opremo, tehnologijo in razvoj proizvodnje. Načrtovana investicija je vredna 50 mio EUR, končana pa naj bi bila v roku treh let. Ta investicija bo podjetju omogočila bistveno znižati fiksne in variabilne stroške ter zagotovila trajnostne stroške proizvodov. V novo proizvodno enoto nameravajo preseliti tudi del obstoječih proizvodnih linij. Nova proizvodna enota bo odprla 100 novih delovnih mest, kar bo omogočilo nadaljnje izboljšanje pogojev nagrajevanja zaposlenih zaradi izboljšane produktivnosti v novi tovarni.

Januarja 2018 je podjetje Vilniaus Baldai AB z dobaviteljem ogrevanja in toplotne vode AB Vilniaus Silumos Tinklai, podpisalo pogodbo o nakupu in dobavi toplotne energije. V skladu s pogodbo je podjetje od februarja 2018 dalje začelo dobavljati  kakovostno toplotno energijo za potrošnike v mestu Vilnia. Toplotno energijo proizvajajo v novi kotlovnici, ki so jo rekonstruirali decembra 2017 in opremili z novim 5-litrskim kotlom, ki je bolj ekonomičen in ima učinkovit sistem izpušnih plinov. Podjetje Vilniaus Baldai AB je investiralo v projekt proizvodnje in dobave toplotne energije več kot 1,5 mio EUR.

Podjetje Vilniaus Baldai AB ima že dolgoletno tradicijo, saj je bilo ustanovljeno leta 1883. Njihova proizvodnja obsega enostavno ter kompleksno in večnamensko pohištvo. Največ izdelajo otroškega pohištva. Svoje izdelke prodajajo v Evropo, Azijo, ZDA in Avstralijo. Podjetje je imelo v letu 2017 približno 640 zaposlenih in je ustvarilo 63,5 mio EUR prihodkov.

Vir: Nasdaq / Globenewswire

Več informacij o globalnih trendih na področju lesne industrije