MAHLE odpira startup prostor za nove poslovne ideje

petek, 11. september 2020

MAHLE za svoja zagonska podjetja in ekipe, ki razvijajo nove poslovne koncepte v Inkubatorju, odpira zagonski prostor v Stuttgartu v Nemčiji.

Inkubator se je od ustanovitve leta 2017 uveljavil kot program za celotno skupino, ki podpira razvoj novih poslovnih idej in zaposlenim nudi možnost poklicnega razvoja, podjetniškega pristopa ter preizkušanja novih načinov dela. Startup prostor bo zagotovil delovni prostor za zagonski podjetji chargeBIG in Com4Kids, ki sta že uveljavljeni na trgu, v prihodnje pa se jima bodo pridružile še dodatne ekipe.

»Dejavnosti v inkubatorju so ključni element naše inovacijske strategije,« je pojasnil dr. Jörg Stratmann, izvršni direktor in predsednik uprave MAHLE. »Nenehno vlagamo v razvoj novih poslovnih idej, da bi imeli aktivno vlogo pri preobrazbi in izboljšanju položaja skupine MAHLE za prihodnje uspehe. Pri tem je ključnega pomena spodbujanje talentov in podjetniškega duha pri naših zaposlenih.«

Hitro preizkušanje novih poslovnih idej v Inkubatorju
»Poleg običajnega pristopa k inovacijam smo pričeli z novim pristopom k diverzifikaciji nabora proizvodov in storitev s pomočjo poslovnega modela inovacij v inkubatorju,« je dejal vodja korporativnega načrtovanja Jochen Adelmann, odgovoren za MAHLE Inkubator. »Inkubator nam omogoča, da ideje izdelkov hitro, prilagodljivo in z nizkimi stroški preizkusimo neposredno na trgu. Zagonski prostor bo deloval tudi kot preskusni laboratorij in bo pospeševal agilne metode ter nove oblike sodelovanja.«

Novi prostori se nahajajo na sedežu skupine MAHLE v Stuttgart-Bad Cannstattu, Nemčija. Odprte pisarne s prostori za sestanke in tiho ustvarjalnost bodo omogočile tesnejše sodelovanje ekip in medsebojno učenje.

chargeBIG in sistem za učinkovito polnjenje električnih vozil
chargeBIG je eno od dveh zagonskih podjetij, ki sta nastali v prvem inkubatorju MAHLE leta 2017. Startup je razvil prilagodljivo inteligentno rešitev za polnjenje električnih vozil, medtem ko stojijo na parkirišču ves dan ali dlje časa. Sistem oskrbuje kar največ parkirnih mest z električno energijo po najnižjih možnih stroških, tako je na enem mestu mogoče hkrati polniti od 20 do 100 vozil. Z inteligentno uporabo razpoložljive energetske infrastrukture je raven naložb minimalna. chargeBIG tako predstavlja idealno rešitev za upravljavce voznih parkov, poslovne stavbe in večje stanovanjske komplekse. Startup podjetja MAHLE tako pomembno prispeva k širokemu vzpostavljanju e-mobilnosti.

Com4Kids zagotavlja toplotno udobje naših najmlajših potnikov
Com4Kids z dolgoletnimi izkušnjami podjetja MAHLE na področju upravljanja s toploto rešuje vsakdanji problem družin: veliko otrok se v avtomobilskih sedežih poti ali pa jih zebe. Com4Kids je razvil inteligentno rešitev za nosilke za dojenčke in otroške avtosedeže, tako da lahko malčki uživajo v udobni temperaturi ne glede na letni čas, z naravnim hlajenjem preko prezračevanja poleti in pozimi s prijetnim dovajanjem toplote. Dolgoročno želi startup predstaviti izdelke s sistemom prilagajanja na podnebne razmere tudi za druge namene.

Program MAHLE Inkubator je uspešna zibelka za zagonska podjetja
Od začetka izvajanja internega programa skupine Inkubator leta 2017 je sodelovalo približno 250 zaposlenih iz več kot 20 držav v Evropi in na Kitajskem, razvitih pa je bilo več sto idej. Konec leta 2020 se bodo uspešne ekipe, ki sodelujejo v trenutnem krogu projekta Inkubator v Evropi, prav tako preselile v nov zagonski prostor.

Vir: MarketLine News