Na Kitajskem odprtih osem novih prodajnih centrov za rešitve pametnih domov

sreda, 30. maj 2018

Kitajski proizvajalec pohištva Yihua Lifestyle Technology Co je v partnerskem sodelovanju s kitajskima tehnološkima podjetjema Baidu Inc. in Xiaocong Smart Technology Co. odprlo 8 novih prodajnih centrov, ki ponujajo rešitve pametnih domov. Prodajni centri se nahajajo v mestih Beijing, Shanghai in Zhengzhou na Kitajskem.

Tri partnerska podjetja bodo v skupnem sodelovanju letos odprla še 18 prodajnih centrov na Kitajskem, v prihodnosti pa nameravajo odpreti skupno 300 prodajnih mest, ki bodo združevala ponudbo nepremičnin, oskrbo starejših ter ponudbo pohištva in notranje opreme. V prodajnih centrih bodo strankam nudili rešitve pametnih domov za več kot 30.000 stanovanj.

Pametni domovi so opremljeni s tehnologijami umetne inteligence in omogočajo stanovalcem z enim vmesnikom nadzor nad povezanimi napravami in dostop informacij o stanju njihovih domov.

Kitajski trg pametnih domov hitro raste. Konec leta 2018 naj bi dosegel vrednost 17 mlrd EUR, letna stopnja rasti pa znaša okoli 48 %. Od leta 2015 se je vrednost kitajskega trga pametnih domov skoraj potrojila.

Kitajski potrošniki najhitreje na svetu sprejemajo naprave umetne inteligence. Po podatkih raziskave PwC Global Consumer Insights Survey 2018 ima kar 21 % Kitajcev doma naprave, kot so pametni zvočnik ali domači robot, več kot polovica Kitajcev pa pričakuje, da bo v prihodnosti kupila take naprave.

Vir: Yicai Global

Več informacij o globalnih trendih na področju lesne industrije

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT