Namestitev cevovodov na sončno energijo za kmete v Indiji

četrtek, 15. oktober 2020

Indijski državni kabinet je odobril pilotni projekt, v katerem bodo kmetje namestili cevovode na sončno energijo, ki naj bi zamenjali črpalke na dizel oz. na premog.

Shema skupnosti Mini Green Tubewell se je odločila za namestitev cevovoda na sončno energijo v okviru manjšega zasebnega namakanja za skupine majhnih kmetov ter kmetov, ki živijo na obrobju, in naj bi imela najmanj 10 članov.

Ocenjujejo, da bi lahko ena cev omogočila namakanje 6 ha zemljišča in ustvarila zmogljivosti za namakanje 10 ha zemlje. V skladu s shemo je predlagano, da se cevni vod namesti na globino 69 metrov, vendar pa se ta shema ne bo uporabljala tam, kjer je podtalnica v kritičnih mejah. Druga dela, ki bodo potekala skupaj z vgradnjo cevovodov, bodo vključevala gradnjo črpališč in polaganja cevi za distribucijo vode.

Po besedah glavnega ministra Y. Adityanatha, naj bi ta shema koristila 10 skupinam v velikih okrožjih in petim skupinam v manjših okrožjih. Po navedbah naj bi to bilo pretežno v korist finančno šibkim kmetom.

Vir: MarketLine News

Več informacij o globalnih trendih na področju energetike