Napovedana rast egiptovskega trga klimatskih naprav

torek, 24. avgust 2021

Egiptovski trg klimatskih naprav je v obdobju 2017–2020 beležil zmerno rast, ki je predvsem posledica hitre rasti prebivalstva in naraščajoče urbanizacije v državi.

Egiptovska vlada daje velik poudarek infrastrukturi in gradbeništvu, saj sta ključna pri rasti mest in finančni stabilnosti, prav tako pa sta pomembna pri realizaciji programa gospodarskih reform, ki ga podpira IMF (Mednarodni denarni sklad). Vsi ti faktorji spodbujajo rast trga klimatskih naprav v državi.

Pandemija COVID-19 je v letu 2020 povzročila upad vrednosti trga. Trg klimatskih naprav v Egiptu je odvisen tako od proizvodnje kot od uvoza, in omejitve gibanja, uvedene v obdobju pandemije, so prekinile dobavno verigo, kar je povzročilo upad tržnega povpraševanja in posledično tržnih prihodkov.

Analitiki napovedujejo, da bo egiptovski trg klimatskih naprav v obdobju 20212027 rasel po 5,7 % povprečni letni stopnji.

Glavni razlog za rast egiptovske industrije klimatskih naprav je mogoče pripisati prihajajočim projektom, vključno z gradnjo največjega zasebnega medicinskega mesta v regiji Bližnjega vzhoda ter zabaviščnega okrožja. Poleg tega bosta imela naraščajoča gospodarska rast in dohodek na prebivalca Egipta odločilno vlogo pri izboljšanju življenjskega standarda in povečanju razpoložljivega dohodka Egipčanov, s čimer se bo v državi povečala tudi prodaja gospodinjskih aparatov, vključno s klimatskimi napravami.

Glede na vrsto klimatskih naprav ima segment sobnih klimatskih naprav največji delež prihodkov na egiptovskem trgu klimatskih naprav. Glede na končne uporabnike pa ima največji tržni delež stanovanjski sektor. Ta sektor bo po napovedih prevladoval na trgu tudi v napovedanem obdobju, predvsem zaradi hitrega širjenja razvoja stanovanjske infrastrukture po vsej državi.
 

Največji konkurenti na trgu:

  • Carrier Corporation (ZDA) 
  • Daikin Industries (Japonska) 
  • GREE Electric Appliances Inc. (Kitajska) 
  • LG Electronics Inc. (Koreja) 
  • Midea Group Co. Ltd. (Kitajska) 
  • Mitsubishi Electric Corporation (Japonska) 
  • Samsung Electronics Co. Ltd. (Koreja) 
  • Sharp Corporation (Japonska) 
  • Zamil Air Conditioners (Saudska Arabija)

Viri: Factiva, Business Wire, ResearchAndMarkets

Več informacij o globalnih trendih na področju panoge strojev in naprav