Nemški VAR Cancom je kupil podjetje MSP Ocean Intelligent Communications

sreda, 28. marec 2018

Z nakupom londonskega MSP Ocean Intelligent Communications, münchensko podjetje VAR po šestih letih ponovno vstopa na IT trg Združenega kraljestva.

VAR Cancom, IT podjetje iz Nemčije, ki je v letu 2017 ustvarilo skoraj 1,2 mlrd EUR, je kupilo 82,1 % lastniški delež v družbi MSP Ocean, ki ima sedež v Londonu.

Podjetje MSP Ocean, ki je partner podjetja Cisco, bo s prevzemom okrepilo položaj na trgu storitev računalništva v oblaku, prav tako pa tudi na področju poslovnih storitev.

Ustanovitelj podjetja MSP Ocean in več članov uprave bodo po združitvi ohranili manjšinski delež v družbi. Ta združitev za podjetje VAR Cancom pomeni vrnitev na trg Združenega kraljestva, kjer je bilo podjetje že prisotno kot ponudnik Apple Premium, vendar je leta 2012 svojo dejavnost prodalo podjetju Dorset.

VAR Cancom že preučuje sinergije in potencial navzkrižne prodaje s podjetjem MSP Ocean, tako na obstoječih, kot tudi na novih evropskih trgih. Izdelki in rešitve obeh podjetij se odlično ujemajo, zato nameravajo pospešili storitve računalništva v oblaku ter poslovne storitve, ter graditi obstoječe odnose s strankami na mednarodni ravni.

Predsednik uprave podjetja MSP Ocean, Wayne Lloyd je izjavil, da so zelo zadovoljni, da so postali del skupine VAR Cancom, saj jim bo združitev omogočila, da bodo lažje ugodili potrebam velikih mednarodnih strank in pospešili rast podjetja, kar jim bo omogočila concomova tehnološka platforma AHP za računalništvo v oblaku. Po njegovih besedah je vodstvena ekipa zelo motivirana, da nadaljuje razvoj podjetja Var Cancom in aktivno sodeluje pri njenem nadaljnjem uspehu.
 
Vir: Incisive Media Ltd.

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT