Nemško podjetje Tesvolt GmbH je zagnalo proizvodnjo v prvi giga tovarni baterijskih hranilnikov energije v Evropi

petek, 03. april 2020

Nemški proizvajalec baterijskih hranilnikov energije Tesvolt GmbH je začel s proizvodnjo v prvi giga-tovarni baterij v Evropi. Tovarna se nahaja v mestu Wittenberg v Nemčiji in ima 12.000 m2 proizvodne površine, kjer proizvajajo baterijske hranilnike energije različnih zmogljivosti, od 9,6 kWh do več megavatov.
 
Tesvolt želi doseči dnevno zmogljivost 1MWh oziroma 255MWh letno, z uporabo novega polavtomatskega celovitega proizvodnega procesa. Polavtomatsko proizvodno linijo za obrat je dobavilo podjetje za strojništvo Teamtechnik. Tovarna predstavlja večmilijonsko naložbo. Približno 10 % investicije so financirali s sredstvi EU.
 
V proizvodnem procesu se akumulatorski moduli polnijo in praznijo, hkrati pa se preverjajo nepravilnosti. Poleg tega pa jih certificira avtomatizirani končni pregled na koncu proizvodne linije. Preverja se vsaka baterijska celica in se samodejno odstrani, če ta ne ustreza visokim standardom.
 
Kljub pandemiji korona virusa je nemško podjetje v prvem letošnjem četrtletju doseglo pozitivne finančne rezultate, a v podjetju klub temu zaradi pandemije pričakujejo nihanja povpraševanja.

Proizvodnjo bodo kljub pandemiji nadaljevali. Tisti delavci, ki jim narava dela omogoča, delajo od doma, v proizvodnji pa delajo delavci, ki so ustrezno oddaljeni drug od drugega in izvajajo vse potrebne varnostne ukrepe. Nemoteno pa teče proizvodnja tudi pri njihovem dobavitelju baterijskih celic, korejskemu proizvajalcu Samsung SDI.

Vir: Factiva; MarketLIne

Več informacij o globalnih trendih na področju panoge strojev in naprav