Nestle proizvaja Milkybar z novo inovativno tehniko za zmanjševanje sladkorja

sreda, 04. april 2018

Nestlé Združeno kraljestvo in Irska sta predstavila Milkybar Wowsomes, prvo čokoladno ploščico na svetu, ki je uporabila Nestléjevo inovativno tehniko za zmanjševanje sladkorja. Družba je v letu 2016 razvila proces transformacije strukture sladkorja, nato pa napovedala razvoj novih izdelkov s to novo tehnologijo.

Raziskovalci v skupini Nestlé so naredili znanstveni preboj, ko so s pomočjo na novo razvitega procesa transformirali strukturo sladkorja z uporabo zgolj naravnih sestavin. Ustvarili so porozne delce sladkorja, ki se hitro raztopijo v ustih in omogočajo zaznavo enake ravni sladkosti kot pri izdelkih z visoko vsebnostjo sladkorja. S pomočjo nove tehnologije vsebuje Milkybar Wowsomes 30 % manj sladkorja kot podobni izdelki iz čokolade, prav tako ne vsebuje umetnih sladil, konzervansov, barv ali arom. Glavna sestavina Milkybar Wowsomes je mleko. Vsebuje hrustljave kosmiče in vlaknine ter je brez glutena. Na voljo je v različnih velikostih za različne priložnosti. Največja ploščica ima18 g in 95 kalorij.

Milkybar Wowsomes bo v Združenem kraljestvu in na Irskem na voljo v trgovinah že v prihodnjih nekaj tednih, tako da bosta to prva dva trga na svetu, ki bosta ponujala izdelek narejen z novo tehnologijo.

Skupina Nestlé je v zadnjih treh letih iz svojega portfelja izdelkov hrane in pijač odvzela več kot 60 mlrd kalorij in 2,6 mlrd čajnih žličk sladkorja, saj so v podjetju zavezani k javno-zdravstveni odgovornosti.

Milkybar Wowsomes je povsem nov izdelek pod blagovno znamko Milkybar in bo na voljo kot posamezen izdelek ali pa v vreči s posamezno zavitimi kosi. Na voljo je v dveh različicah; bela čokolada v kombinaciji z mlekom ter bela čokolada. Vsak kos je narejen iz gladke bele ali bele ter mlečne čokolade in ima kremasto strukturo, ki vsebuje hrustljave kosmiče. To je bilo tudi prvič v Milkybarjevi 81-letni zgodovini, da ista ploščica vsebuje mleko in belo čokolado.

V začetku marca 2018 je Nestlé v Združenem kraljestvu že najavil predstavitev novih izdelkov; Orange Smarties, Azero Nitro Latte in Azero Nitro Americano.

Vir: WRBM Global Food

Več informacij o globalnih trendih na področju živilske industrije