Nestle ustanavlja center za Jugovzhodno Evropo

četrtek, 13. januar 2022

Švicarska živilska skupina Nestle ustanavlja novo regionalno divizijo, ki bo združila svoje delovanje na trgu jugovzhodne Evrope (SEEM). Združevala bo trg Bolgarije, Romunije, Srbije, Hrvaške, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Severne Makedonije, Kosova, Moldavije in Ukrajine. Novi trg bo imel pet proizvodnih obratov in več kot 8.000 zaposlenih.

Za glavnega izvršnega direktorja Nestle v južni in vzhodni Evropi je bil s 1. januarjem imenovan Alessandro Zanelli, trenutni vodja trga Nestlé Ukraine & Moldova. Neposredno bo vodil tudi trg Ukrajine in Moldavije, njegov sedež pa bo v Kijevu.Odločitev je bila sprejeta v kontekstu globalne preobrazbe skupine Nestle in predstavlja priložnost za krepitev položaja skupine, večjo osredotočenost na te trge ter razvoj kadrov znotraj podjetja in petih lokalnih upravljavskih središč v Sofiji, Bukarešti, v Zagrebu, Beogradu in Kijevu.

Družba Nestle SA proizvaja živilske izdelke in pijače. Ponuja več kot 2.000 izdelkov blagovnih znamk v 186 državah. Nestle upravlja 376 tovarn v 81 državah v Azijsko-pacifiški regiji, v Evropi, Ameriki, Afriki in na Bližnjem vzhodu. Družba je bila ustanovljena leta 1866, sedež pa ima v mestu Veve v Švici.


Viri: Factiva, SeeNews
 
Več informacij o globalnih trendih na področju živilske industrije