NME - Next Mobility Exhibition, Milano, 8. - 10. maj 2024

ponedeljek, 20. november 2023
Next Mobility Exhibition (NME) je bienalni mednarodni salon, namenjen rešitvam, tehnologijam, vozilom in politikam za integriran, inovativen in trajnostni sistem mobilnosti za ljudi.

Dogodek, ki združuje vodilna podjetja in nacionalne ter mednarodne deležnike, poteka v Milanu, šestem mestu v svetu po zeleni mobilnosti in enem od prvih italijanskih mest z načrtom trajnostne urbane mobilnosti (Sustainable Urban Mobility Plan).

Leta 2022 je na sejmu sodelovalo 119 razstavljavcev, med njimi jih je bilo 27 % iz tujine. Med tujimi so prevladovali predvsem razstavljavci iz Nemčije, Francije, Španije, Nizozemske in Turčije.

Med profili razstavljavcev v bila v l. 2022 podjetja, ki se ponujajo rešitve za avtobuse, posebna vozila, tehnologije za e-mobilnost, sistemi za polnjenje baterij, infrastrukture, energetska podjetja, alternativni pogonski sistemi, inteligentni transportni sistemi, urbana zračna mobilnost, javni transporti z vlakom, elektroniko "on-board", komponente, dodatki in rezervni deli, start-up, storitve (zavarovanja, kartice za gorivo, certificiranje in svetovanje, združenja in mediji). 

Zadnjo edicijo l. 2022 je obiskalo čez 4000 obiskovalcev (7 % iz tujine) predvsem s področij:
lokalnega javnega prevoza, linijskega transporta, avtobusnih operatorjev, najemodajalcev vozil z voznikom (NCC), agencij za mobilnost, mobilnih storitev, managerjev s področja mobilnosti in podjetniških voznih parkov, deljene (sharing) mobilnosti, trgovcev na drobno, distributerjev, trgovcev, inovacijskih centrov, agencij in institucij ter medijev.

Med tujimi obiskovalci so prevladovali predvsem gostje iz Belgije, Nemčije, Španije, Francije, Švice, Kitajske, Grčije, Poljske, Slovenije in Turčije. 

V treh konferenčnih dvoranah bodo vzporedno potekale razprave o trenutnih tržnih trendih, o razvoju, inovacijah in možnih tendencah v sektorju v prihodnje in predstavitve projektov s strani razstavljavcev.

NME poteka vzporedno z vodilnim dogodkom za logistiko in cestni transport v Italiji - Transpotec Logitec.
 

Več informacij:

 

Kontakt:

e-naslov: sales.nme@fieramilano.it
tel.: +39.335.7620890, +39.327.5243229


Pripravil:
Boris Antolič 
Generalni konzulat RS v Milanu


 

Preberite tudi:

Zakaj na sejme v tujino?