Nokia je z A1 podpisala pogodbo za vzpostavitev LTE in 5G omrežij v Avstriji

četrtek, 12. november 2020

Nokia je vzpostavila partnersko sodelovanje z A1 za vzpostavitev omrežij LTE in 5G v Avstriji. Triletna pogodba zajema storitve za vse obstoječe in nove zasebne postavitve omrežij LTE in 5G v podjetjih. Partnerstvo na avstrijski trg prinaša najnovejšo tehnologijo omrežij v kampusu, uvajanje in napredne metode delovanja. A1 in Nokia sta v Avstriji že uspešno uvedli vrsto zasebnih brezžičnih kampusnih omrežij.

Kot del dogovora bo Nokia zagotovila operativno podporo in oskrbo vseh obstoječih kampusnih omrežij, pri čemer bo upoštevala tudi najzahtevnejše sporazume o ravni storitev (SLA) in zahteve glede kakovosti storitev (QoS). S podporo družbe Nokia bo skupina A1 Austria pospešila digitalno preobrazbo svojih poslovnih strank. A1 in Nokia sta v Avstriji že uspešno uvedli vrsto zasebnih brezžičnih kampusnih omrežij, vključno z instalacijami v Magna Steyr, na dunajskem letališču in v 5G projektu Playground Carinthia.

Družba Nokia je zdaj tehnološki partner skupine A1 Austria, ki zagotavlja visoko zmogljive 4,9 G/LTE 5G zasebne brezžične omrežne rešitve. Poleg tega bodo skupina A1 in njegove stranke lahko izkoristile svetovno priznane zmogljivosti Nokie na področju digitalizacije, avtomatizacije, umetne inteligence in rezanja omrežja.

A1 Austria je najpomembnejša stranka za Nokijino tehnologijo rezanja omrežij v mobilnih omrežjih 4G in 5G, ki je ključna funkcionalnost za mreženje podjetij in jo A1 Austria namerava razširiti po vsej državi. Zasebna brezžična omrežja so idealna za posebne komunikacijske zahteve proizvodnih podjetij, logističnih središč in drugih vertikalnih podjetij, skupaj z organizacijami, ki skrbijo za javno varnost.

Po mnenju mobilnih strokovnjakov naj bi se svetovni trg zasebnih LTE in 5G omrežij do leta 2025 potrojil, saj različne panoge pospešeno vlagajo v zasebna brezžična omrežja, da bi podprle industrijske operacije.

Alexander Stock, tehnični direktor pri A1 Austria, je dejal, da ta dogovor krepi dolgoletno sodelovanje med A1 in Nokio, vključno s sporazumom o razširitvi mobilne komunikacije naslednje generacije 5G v Avstriji.
 
Friedrich Trawöger, vodja obratovalnih in upravljanih storitev pri Nokii, je ob podpisu pogodbe povedal, da so skupaj z A1 že dosegli uspehe pri številnih izvedenih projektih v Avstriji in da bosta obe družbi s tem poslom postali vodilna konkurenta na področju zasebnih LTE in 5G omrežij.
 
Nokia bo poleg storitev, ki so navedene v pogodbi, nudila A1 Austria še vso potrebno infrastrukturo, programsko opremo in storitve za vzpostavitev zasebnih omrežij LTE. To vključuje mikro-jedrno omrežje, AirFrame strežnike, majhne ali makro celice ter razne profesionalne storitve.
 
Skupina A1 Telekom Austria Group, ki kotira na Dunajski borzi, je vodilni ponudnik digitalnih storitev in komunikacijskih rešitev v Srednji in Vzhodni Evropi. Ponaša se s približno 25 mio strankami in trenutno deluje v sedmih državah: v Avstriji, Bolgariji, na Hrvaškem, v Belorusiji, Sloveniji, Severni Makedoniji in Srbiji. Skupina A1 Telekom Austria je v letu 2019, z več kot 18.000 zaposlenimi, ustvarila 4,57 mlrd EUR prihodkov. Sedež skupine je na Dunaju, v Avstriji.
 
 
Družba Nokia Oyj se ukvarja z zagotavljanjem omrežne infrastrukture, tehnologije in storitev programske opreme. Družbo je ustanovil Fredrik Idestam leta 1865 in ima sedež v Espooju na Finskem. V letu 2019 je Nokia ustvarila 23,33 mlrd EUR prihodkov, zaposluje pa okoli 103.000 delavcev.Viri: NASDAQ, Reuters, Dow Jones

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT