Nova pravila britanskih letalskih prevoznikov za nošenje zaščitnih obraznih mask

torek, 15. september 2020

Največji letalski prevozniki v Združenem kraljestvu, British Airways, easyJet, Jet2, Ryanair, TUI in Virgin Atlantic, so objavili posodobitev pravil o nošenju zaščitnih obraznih mask.

British Airways:
Potniki morajo nositi zaščitne maske ves čas, ko so na krovu. Če potnik izpolnjuje pogoje za izjemo, mora imeti s seboj izkaznico, značko ali znak, iz katerega je razviden status oprostitve nošenja maske.

Ryanair:
Potniki, ki letijo z letalskim prevoznikom Ryanair, morajo ves čas imeti na sebi zaščitno masko. Maske so obvezne tudi za posadko.

Jet2:
V skladu z vladnimi predpisi mora vsak potnik nositi zaščitno masko za obraz med potovanjem, razen če je mlajši od šest let ali če maske ne more nositi iz zdravstvenih razlogov.

Virgin Atlantic: 
Vsi potniki morajo ves čas leta nositi zaščitno obrazno masko. Potniki prejmejo na svojih sedežih poseben zdravstveni paket, ki vsebuje komplet osebne zaščitne opreme s tremi medicinskimi maskami, površinskimi robčki in razkužilom za roke. Za dosledno upoštevanje pravil skrbi kabinsko osebje.

TUI:
Potnike pred potovanjem in med letom obvestijo, da morajo ves čas nositi zaščitne obrazne maske in jih prosijo, naj omejijo gibanje po kabini. Maske je mogoče odstraniti le med uživanjem hrane in pijače. Vzpostavili so tudi ukrepe, kako ravnati v primeru neupoštevanja varnostnih ukrepov na krovu. V takšnem primeru lahko potniku odrečejo prevozno storitev.

easyJet:
Potniki že pred potovanjem in na krovu prejmejo jasna navodila, da morajo v skladu z novimi smernicami na krovu nositi zaščitno masko za obraz, razen kadar jedo ali pijejo. Za dosledno izpolnjevanje navodil skrbi kabinsko osebje. Maska je prav tako obvezna pri vkrcanju na letalo. Vkrcanje brez zaščitne maske ni dovoljeno. Izjema so samo otroci, mlajši od šestih let in tisti z veljavnim zdravstvenim razlogom, ki imajo s seboj veljavno zdravniško spričevalo. Maske je potrebno zamenjati vsake štiri ure, zato morajo potniki poskrbeti, da imajo dovolj zaloge za celotno trajanje potovanja.

Vir: Factiva, The Herald, Newsquest Media

Več informacij o globalnih trendih na področju transporta in logistike