Nove investicije družbe Whirlpool v Mehiko

četrtek, 22. julij 2021

Whirlpool, svetovni proizvajalec kuhinjskih gospodinjskih aparatov in pralnih strojev, bo v Mehiko vložil 120 mio USD, da bi utrdil svojo prisotnost na mehiškem trgu.

»Še naprej trdo delamo, da izpolnjujemo poslanstvo našega podjetja, biti največji konkurent na trgu kuhinjskih gospodinjskih aparatov in pralnih strojev in si hkrati prizadevati za izboljšanje kakovosti življenja vseh potrošnikov v njihovem domu,« je dejal v intervjuju za Milenio Juan Carlos Puente, predsednik Whirlpoola za Severnoameriško regijo.

Investicijo bo družba namenila v obrat Ramos Arizpe, kjer namerava v letu 2022 povečati zmogljivosti v proizvodnji hladilnikov za približno 10 %. Ta naložba, ki je vredna več kot 10 mio USD, bo ustvarila 130 novih delovnih mest.

Med leti 2021 in 2024 namerava družba vložiti 110 mio USD v postavitev nove proizvodne linije francoskih vgradnih hladilnikov. Obseg proizvodnje bo znašal več kot 300.000 enot na leto.

Družba Whirpool bo povečala tudi proizvodno skladišče za 30.000 m2, kar bo obstoječim 2.945 delovnim mestom dodalo še 1.000 novih.

Glavna značilnost francoskega vgradnega hladilnika je zamrzovalnik v spodnjem delu in več vrat za odpiranje, odvisno od konfiguracije. Več kot 60 % delov in surovin bo družba, podobno kot do sedaj, dobavila od domačih dobaviteljev.

Družba Whirlpool Corporation bo letos praznovala 110 letnico obstoja. V Mehiki ima družba 5 proizvodnih obratov: 3 v Apodaci, 1 v mestu Guanajuato in 1 v Ramos Arizpeju v Coahuili. Družba se ukvarja s proizvodnjo in trženjem gospodinjskih aparatov. Izdelki družbe vključujejo gospodinjske aparate za pranje perila, gospodinjske hladilnike in zamrzovalnike, gospodinjske aparate za kuhanje, gospodinjske pomivalne stroje in sobno klimatsko opremo ter mešalnike in prenosne gospodinjske aparate. Blagovne znamke vključujejo Whirlpool, KitchenAid, Maytag, Consul, Brastemp, Amana, Bauknecht, JennAir in Indesit. Družba deluje v Severni Ameriki, Evropi, na Bližnjem vzhodu in Afriki, v Latinski Ameriki in Aziji. Sedež družbe je v Benton Harbor, Michigan, ZDA. Družba je v letu 2020 ustvarila 19,45 mlrd USD prihodkov, skupno pa zaposluje okoli 78.000 ljudi.


Viri: Factiva, CE NoticiasFinancieras

Več informacij o globalnih trendih na področju panoge strojev in naprav