Nove investicije v hrvaškem turističnem sektorju

sreda, 16. maj 2018

Hrvaška hotelska družba Plava Laguna namerava v letu 2018 investirati približno 56,6 mio EUR v štiri hotelske in turistične projekte v Umagu in Poreču ter v obnovo obstoječih turističnih kapacitet. Večina teh projektov naj bi se zaključila do začetka letošnje turistične sezone.

V mestu Poreč se zaključuje gradnja novega kompleksa Park Resort v vrednosti 35 mio EUR, kjer bo zaposlenih približno 500 delavcev. Drugi projekti v Poreču so namenjeni sanaciji in rekonstrukciji turističnih apartmajev, vil in izgradnje novega hotela.

V Umagu je Plava Laguna letos investirala v dva projekta; v 5 mio EUR vreden projekt Garden Suites & Rooms Sol Umag, kjer bo 54 novih namestitev, ter v prenovo turističnega kompleksa Stella Maris v vrednosti več kot 11 mio EUR.

Aprila 2018 je bil uradno odprt novi hotel Hilton Imperial v Dubrovniku. Prenova hotela je trajala pet mesecev. Direktor hotela, Mario Matković, je v izjavi za javnost dejal, da bodo v obdobju dveh let v Zagrebu odprli še dva Hilton hotela; DoubleTree in Hotel Canopy. Vrednosti naložb še niso javno razkrite.

V mestu Jastrebarsko so marca 2018 odprli nov hotel, vreden 9,4 mio EUR. Investitor je hrvaško-kanadski poslovnež, Dragutin Vučković. Hotel Princess s štirimi zvezdicami ponuja 82 sob, 11 apartmajev, restavracijo, bar, vinsko klet in wellness center, poleg hotela pa se nahaja še kongresni center. Hrvaški minister za turizem Gari Cappelli je na otvoritveni slovesnosti dejal, da Hrvaška potrebuje takšne naložbe, ki predstavljajo razvoj in inovacije, da bi hrvaški turizem postal bolj prepoznaven, da bi povečali njegovo kakovost in konkurenčnost na svetovnem trgu.

Novi projekti so del načrtovanih 128 mio EUR investicij v hrvaški turistični sektor v letu 2018. Turizem je za Hrvaško strateškega pomena, saj prispeva približno eno petino BDP države.

Vir: Esmerk Eastern European News in See News

Več informacij o globalnih trendih na področju turizma