Obisk vladno gospodarske delegacije v Južni Koreji, 26. – 30 junij 2023

torek, 25. april 2023
 

Predstavnike slovenskih podjetij vljudno vabimo k udeležbi v vladno gospodarski delegaciji v Južno Korejo, ki jo v zadnjem tednu junija organizirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter Veleposlaništvo Republike Slovenije v Seulu.

Obisk gospodarske delegacije bo potekal skupaj z obiskom ministrice za zunanje in evropske zadeve ge. Tanje Fajon ter ministra za gospodarstvo, turizem in šport g. Matjaža Hana.
 

Aktivnosti v okviru obiska

Z namenom ustvarjanja novih poslovnih priložnosti so v okviru obiska, ki bo potekal med 26. in 30. junijem 2023 v Seulu v Južni Koreji,  predvidene naslednje aktivnosti:
 
  • Udeležba in predstavitev podjetij na sejmu Korea Import Fair v okviru skupnega razstavnega prostora. Na sejmu bodo potekala srečanja s korejskimi uvozniki, trgovci, distributerji ...
  • Poslovna konferenca, seminar in b2b srečanja z izbranimi korejskimi sogovorniki glede na predhodno izkazan interes slovenskih podjetij
  • Svečano uradno odprtje našega veleposlaništva v Seulu

Glede na sestavo, interes podjetij in časovno razpoložljivost bomo organizirali tudi obisk katerega od lokalnih korejskih podjetij.

 
OKVIRNI PROGRAM OBISKA*
1. dan, ponedeljek, 26. junij 2023 Popoldne: polet Ljubljana – Seul
   
2. dan, torek, 27. junij 2023 Popoldne: prihod v Seul
   
3. dan, sreda, 28. junij 2023 Seul
  Seminar za slovenska podjetja o Koreji in korejskem trgu ter v naprej načrtovani individualni b2b poslovni razgovori

Priprave in dokončna postavitev skupinske stojnice na sejmišču COEX
  Zvečer: Skupinska večerja in sestanek vseh udeležencev delegacije
     
4. dan, četrtek, 29. junij 2023 Seul
  Svečana otvoritev sejma Korea Import Fair (KIF)

Srečanje predstavnikov slovenskega gospodarstva z ministroma na slovenskem razstavnem prostoru

Poslovni razgovori in predstavitev slovenskih podjetij v okviru sejma KIF na slovenski stojnici
     
5. dan, petek, 30. junij 2023   Seul - Ljubljana
  Dopoldne: Poslovna konferenca na temo promocije Slovenije, slovenskega gospodarstva, turizma in priložnosti za tuje investitorje. Individualna predstavitev slovenskih podjetij

Aktivnosti v okviru sejma KIF ozir. organiziran obisk korejskega podjetja.

Zvečer: odhod na letališče in nočni polet domov (iz Koreje se lahko udeleženci vračajo tudi kasneje)
       
6. dan, sobota, 1. julij 2023   Ljubljana
  Zjutraj/dopoldne - povratek v domovino

*Možne so manjše terminske in vsebinske spremembe programa. Podrobnejši program bo določen naknadno v sodelovanju z vsemi slovenskimi in korejskimi organizatorji.
 

Prijava

Zainteresirane predstavnike slovenskih podjetij z obravnavanih področij vljudno vabimo, da sodelovanje v delegaciji potrdijo preko elektronskega obrazca, najkasneje do 20. maja 2023 oziroma do zasedenosti prostih mest v delegaciji, pri čemer bomo upoštevali relevantnost dejavnosti podjetij ter vrstni red prijav. Prosimo, da obrazec izpolnite v ANGLEŠKEM JEZIKU.

Za prijavljene udeležence delegacije bo pred odhodom v Korejo organiziran pripravljalni sestanek, na katerem bo podrobneje predstavljena izvedba programa obiska ter sestava delegacije.
 

Stroški

Udeleženci krijejo stroške potovanja in hotelske namestitve v času obiska delegacije v tujini. Prav tako mora vsako podjetje ob prijavi poravnati strošek kotizacije GZS ter strošek organizacije seminarja in izvedbe individualnih b2b srečanj, ki jih bo za vsako prijavljeno slovensko podjetje pripravilo privatno svetovalno podjetje Nowak & partners iz Seula.  

Strošek kotizacije za udeležbo v delegaciji znaša 350,00 EUR + DDV na podjetje.

Udeleženci za kotizacijo prejmejo organizacijsko podporo pri pripravi in izvedbi obiska delegacije. Predračun za kotizacijo bo GZS izdala vsem prijavljenim ob zaključku zbiranja prijav s takojšnjim rokom plačila. Za morebitno odpoved udeležbe v delegaciji po 10. juniju 2023 se kotizacija zaradi že nastalih organizacijskih stroškov ne vrača. Obisk delegacije bo izveden ob predpostavki udeležbe primernega števila slovenskih podjetij. V primeru odpovedi izvedbe obiska delegacije s strani organizatorjev, se prijavljenim udeležencem vrne že plačana kotizacija. Končni račun bodo vsi udeleženci prejeli po povratku v Slovenijo.

Organizatorji obiska delegacije v Južno Korejo predlagamo zainteresiranim udeležencem, da izkoristijo možnost izvedbe v naprej pripravljenih b2b srečanj, ki jih bo v skladu z vašimi interesi pripravilo lokalno svetovalno podjetje Nowak & partners. Strošek organizacije okoli petih individualnih b2b srečanj znaša 1.500,00 EUR in se plača z nakazilom v tujino takoj po prejeti ponudbi s strani podjetja.  Za podjetja, ki bi želela koristiti navedeno možnost, bo organizirana posebna predstavitev podjetja Nowak & partners ter kratek individualen razgovor s predstavniki svetovalnega podjetja, na osnovi katerega se boste lahko odločili za koriščenje te storitve. Prosimo vas, da vaš interes za sodelovanje s podjetjem Nowak & partners označite v prijavnici.

Predvideno je, da bodo predstavniki slovenskih podjetij v času obiska delegacije bivali v hotelu Shilla Stay Samsung, ki se nahaja v neposredni bližina sejmišča COEX. Poslovne konference in b2b poslovni razgovori bodo predvidoma potekale v istem hotelu.

Cena nočitve po promocijski ceni znaša 198.000 KRW (vključno z 10 % DDV). Doplačilo zajtrka znaša 22.000 KRW po osebi na dan. Rezervacije se opravijo neposredno na e-naslov hotela: staysamsung@shillastay.com, kot referenca se navede Sloembassy. Po promocijski ceni je na voljo 20 sob, in sicer do 25. maja. 

Potovalni in namestitveni aranžma si podjetja lahko uredijo individualno ali pa preko potovalne agencije UNIVERZUM, V SVET d.o.o., kontakt: ga. Nada Balažic, e-naslov: nada@universum.si, tel: 041 440 807.

Vse navedene stroške lahko mala in srednje velika podjetja  zmanjšajo za 60 % z vložitvijo zahtevka za povračilo stroškov za udeležbo v gospodarski delegaciji v tujino preko Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) - v skladu s trenutno razpoložljivostjo sredstev ob oddaji vloge. 

Svetujemo podjetjem, da že takoj po prijavi svoje udeležbe in plačilu obveznosti oddajo vlogo za povračilo sredstev s strani SPS. Podjetja morajo poleg vloge z navedeno oceno pričakovanih stroškov priložiti tudi potrdilo o udeležbi v delegacij, ki ga bo GZS izdala vsem prijavljenim podjetjem, ki bodo poravnala svoje obveznosti pravočasno.

 

Dodatne informacije

Gospodarska zbornica Slovenije, Marko Jare, e-naslov: marko.jare@gzs.si, tel.: 01 58 98 158

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, Katarina Škerjanec, e-naslov: katarina.skerjanec@gov.si, tel.: 01 478 2375

Veleposlaništvo RS v Seulu, Domen Petelin, e-naslov: domen.petelin@gov.si, tel.: +82 10 3400 0668

SPIRIT Slovenija, Martin Zadel, e-naslov: martin.zadel@spiritslovenia.si, tel.: 059 089 500
 
Vljudno vabljeni k sodelovanju!

 

Brošura (pdf)
Vir: GZS

 

Preberite tudi: 

Priložnosti na trgu Južne KorejeZa informacije na www.izvoznookno.si skrbimo: