Odpovedan največji svetovni sejem industrijskih tehnologij – Hannover messe 2020

ponedeljek, 30. marec 2020
 
SPIRIT Slovenija, javna agencija je od 20. do 24. aprila 2020 v Hannovru, Nemčiji, nameravala organizirati  skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu HANNOVER MESSE. Sejem je bil najprej prestavljen na julijski termin, nedavno pa ga je organizator odpovedal.
 
Sejem HANNOVER MESSE velja za največji svetovni sejem industrijskih tehnologij. V letu 2019 se je na sejmu predstavilo 6.500 razstavljavcev, obiskalo pa ga je več kot 200.000 obiskovalcev.
 
 
Skupinska predstavitev slovenskega gospodarstva naj bi potekala na skoraj 400 m2 razstavne površine v treh ločenih segmentih:
  • Automation, Motion & Drives,
  • Energy Solutions,
  • Engineered Parts and Solutions,
 
Udeležbo je potrdilo 13 podjetij in institucij.
 
V  sporočilu, ki nam ga je poslal organizator sejma, Hannover messe je med drugim zapisano: »Zaradi nastalih razmer vezanih na SARS-CoV-19  se  soočamo z množičnimi potovalnimi omejitvami, zaporami mej in  prepovedmi srečanj, tako v Nemčiji, v Evropi kot tudi po svetu.  Mnogim podjetjem prodaja upada, nastajajo ozka grla v oskrbovalni verigi. Nekatera podjetja so začasno zaprla vrata ali skrajšala delovni čas. Hkrati tudi državne in lokalne oblasti prepovedujejo množične prireditve. Ker trenutno izboljšanja razmer še ni na vidiku,  sejem odpovedujemo.«
 
Zaradi potrebe po orientaciji na trgu ter izmenjave informacij, ki je prav v obdobju krize ključna, bo v kratkem organizator sejma ponudil digitalno orodje za mreženje, kamor bodo, v primeru interesa, vključena tudi prijavljena slovenska podjetja.
 
Hkrati v Nemčiji že intenzivno potekajo priprave za organizacijo sejma Hannover messe 2021. V kolikor bo s strani podjetij izražen ustrezen interes, se bo Slovenija na tem sejmu predvidoma predstavila v letu 2021.
 
SPIRIT Slovenija bo predvidoma v letu 2021 sejem Hannover Messe organizirali v podobni obliki kot smo ga nameravali letos, k sodelovanju pa bomo posebej povabili vsa podjetja, ki so na sejmu nameravala sodelovati že to leto.
 
Več o odpovedani skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu Hannover messe 2020
 
Več o poslovnem okolju Nemčije