Organizacija JobsOhio

ponedeljek, 26. september 2022
 
Slovenian American Business Association – SABA v Clevelandu, ameriška zvezna država Ohio, v svojem delu sledi tudi podatkom, ki jih objavlja organizacija JobsOhio in lahko služijo kot dobra poslovna informacija tudi za slovenska podjetja, ki se odločajo za vstop na ta trg.
 
JobsOhio deluje kot neprofitna organizacija. Organizacija ponuja poslovne rešitve za podjetja za ustvarjanje delovnih mest, ohranjanje in nove kapitalske naložbe.
 

Gospodarske informacije o projektih v Ohiu

Upravni odbor JobsOhio vsako četrtletje objavi pomembne gospodarske informacije o projektih v Ohiu. V prvih šestih mesecih tega leta je Ohio zagotovil 100 novih gospodarskih razvojnih projektov, vključno s Fordovo napovedjo 1,5 milijarde dolarjev vredne širitve obrata v njihovem obratu Avon Lake v okrožju Lorain v severovzhodnem Ohiu. Ford se je zavezal, da bo ustvaril skoraj 2000 novih delovnih mest v Ohiu in vložil dodatnih 100 milijonov dolarjev v kapitalske naložbe v drugih tovarnah podjetja v Ohio, v Limi in Sharonvillu. Izvršni direktor Ford je napovedal tudi dodatne 3 milijarde dolarjev za izboljšave delovnih pogojev pri že obstoječih objektih. Glavni sedež podjetja Ford pa je v mestu Dearborn v ameriški zvezni državi Michigan, sosednji od Ohia.
 
Drugi pomembni gospodarski razvojni projekti, napovedani v drugi polovici 2022, so bili:
 
  • SEMCORP – 1199 novih delovnih mest, 73 milijonov dolarjev za nove zaposlitve in največja posamezna neposredna tuja naložba v zgodovini Ohia – 916 milijonov dolarjev kapitalska naložba v Sydneyju v Ohiu. To je največji projekt, ki je bil kdaj zagotovljen v regiji okoli mesta Dayton
  • Projekt na področju logistike – 1000 novih delovnih mest in 18 milijonov USD kapitalska naložba v okrožju Clermont in Union Township, pomemben projekt za območje
  • REDI Cincinnati Naložba v višini 4,8 milijona USD za Caldwell East of I-77 Business Park
  • in dokončanje naložb JobsOhio v vseh 88 okrožjih Ohia.
 
V tako imenovanem delu Ohio Southeast pa je JobsOhio v drugem četrtletju 2022 investiral v 30 bolj vključujočih projektov gospodarskega razvoja, s čimer je podprl premalo zastopane skupnosti in prebivalstvo, tako da je skupno število projektov od leta 2020 znašalo več kot 258.
 
Več informacij: www.jobsohio.com


Foto: JobsOhio 
 
Pripravil:
 
Jurček Žmauc
Slovenian American Business Association
 
 

Preberite tudi: