PepsiCo odpira nova digitalna vozlišča

četrtek, 28. oktober 2021

Z odprtjem dveh novih digitalnih vozlišč v Dallasu in Barceloni družba PepsiCo pospešuje proces digitalizacije.

Nova digitalna vozlišča bodo v naslednjih 3 letih zaposlila 500 delavcev, ki bodo delali na področjih, kot sta umetna inteligenca in strojno učenje. Projekti bodo vključevali izboljšanje dostopa do podatkov o prodaji in zalogah v realnem času ter zagotavljanje razpoložljivosti izdelkov in pravih cen za potrošnike. Pepsico ima v načrtu, da v prihodnje odpre še več takih digitalnih vozlišč.

Vozlišče v Dallasu je eno prvih te vrste v Severni Ameriki in bo podpiralo razvoj globalnih rešitev s primarnim poudarkom na zadovoljevanju potreb podjetij s sedežem v Severni Ameriki, kot so PepsiCo Foods North America in PepsiCo Beverages North America.
Vozlišče v Barceloni bo služilo kot center odličnosti za globalne programe digitalizacije PepsiCo.

Ta digitalna vozlišča bodo pripomogla k temu, da bodo stranke imele boljši dostop do podatkov o prodaji in zalogah v realnem času, potrošniki bodo imeli koristi od dosledne razpoložljivosti izdelkov na pravem mestu, pravem času in pravi ceni, zaposleni pa bodo uporabljali orodja kot pomoč pri odločanju in upravljanju. PepsiCo-ova digitalna vozlišča bodo tako močno vplivala na načrtovanje, izdelavo, premike, prodajo in dostavo izdelkov.

Družba je izbrala Barcelono v Španiji in Dallas v ZDA, ker sta to dve inovativni mesti z vrhunskimi talenti, izobraževalnimi sistemi svetovnega razreda in popolnoma razvito regionalno infrastrukturo.
 
Izdelke družbe PepsiCo, potrošniki uživajo več kot milijardo krat na dan v več kot 200 državah in ozemljih po vsem svetu. Portfelj izdelkov PepsiCo obsega 23 blagovnih znamk. Družba je v letu 2020 ustvarila skupno 70,34 mlrd USD prihodkov, zaposlovala pa približno 291.000 delavcev. Sedež družbe je v soseski Purchase, v državi New York.


 

Viri: Factiva, Dow Jones, Marketline

Več informacij o globalnih trendih na področju živilske industrije

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT