Podjetje BASF je investiralo v kitajsko podjetje Prismlab, ki je razvilo patentiran proces 3D tiskanja

sreda, 14. november 2018

Podjetje BASF Venture Capital je investiralo v podjetje Prismlab, ki je vodilni ponudnik 3D tiskanja in 3D tiskalnikov in ima sedež v Šanghaju na Kitajskem. Podjetje Prismlab je razvilo patentiran proces 3D tiskanja, za katerega so značilni visoka hitrost, preciznost in nizki stroški tiskanja. Investicija podjetja BASF bo Prismlabu omogočila nadaljnji razvoj izdelkov in inovacij ter mu omogočila pot do globalnega trga. To je prva neposredna investicija podjetja BASF v to kitajsko družbo.

Tehnologija podjetja Prismlab omogoča, do se prvič lahko v 3D dimenziji tiskajo velike in stabilne komponente, kot so medicinske opornice in anatomski modeli. Ta naložba je del strategije podjetja BASF Venture Capital, da razvija svojo tehnologijo in širi ponudbo svojih izdelkov v 3D-tiskarskem sektorju.

Podjetje Prismlab je razvilo patentiran 3D proces tiskanja, "Pixel Resolution Enhanced Technology", ki temelji na stereolitografiji (SLA). SLA omogoča, da se velike komponente tiskajo v 3D tehniki z uporabo svetlobnih strjevalnih smol. Tehnologija Prismlab poveča ločljivost tiskanja ne da bi zmanjšala hitrost tiskanja. Da bi povečala količino energije, ki pride v slikovno piko, tehnologija Prismlaba razdeli vsako slikovno piko v smoli na več manjših delov, ki jih je mogoče individualno izločiti z izpostavljenostjo LCD-svetlobi. Zaradi tega je vnos energije v vsako slikovno piko precej višji od podobnih procesov, ki vsako slikovno piko le enkrat izpostavijo svetlobi. Nova tehnologija omogoča, da se velike in stabilne komponente natisnejo v istem proizvodnem koraku. Z uporabo LCD svetlobe se zmanjšajo tudi stroški procesa. Te prednosti procesa odpirajo nove priložnosti tudi v obutveni in pohištveni industriji.

Poleg tega patentiranega procesa 3D tiskanja, Prismlab trži tudi 3D tiskalnike in druge s tem povezane storitve. Tehnologija Prismlab se lahko uporablja v različnih ključnih uporabniških aplikacijah, vključno z nevidnimi opornicami in anatomskimi modeli za medicinske, zdravstvene in izobraževalne namene. SLA uporablja laser, da sloj za slojem utrjuje fotopolimerne raztopine za oblikovanje potrebnega obdelovanca. SLA in LCD procesi tiskanja določajo velikost, stabilnost in uporabnost komponent, ki jih je treba izdelati, saj so omejeni z velikostjo in intenzivnostjo svetlobe.

Vir: Factiva

Več informacij o globalnih trendih na področju kemične industrije