Podjetje DHL Parcel je odprlo prvi paketni center v Švici

sreda, 21. november 2018

Logistično podjetje DHL Parcel je 8. novembra 2018, dva meseca po vstopu na švicarski trg, odprlo svoj prvi paketni center v Švici, da bi konkuriralo švicarski pošti Swiss Post in drugim konkurentom na področju paketnih dostav na trgu.

Novi paketni center v Winterthurju bo lahko upravljal z do 9.000 paketi na dan, tako da bo lahko pokrival Zürich in njegovo okolico. Novi paketni center je v začetku ustvaril 29 novih delovnih mest, v prihodnosti pa naj bi skupno zaposloval 60 delavcev. Stavba ima modularno leseno konstrukcijo, ki omogoča hitro in fleksibilno razširitev v skladu s potrebami trga.

Z odprtjem novega paketnega centra je podjetje DHL Parcel doseglo pomemben mejnik pri nadaljnji širitvi njihovega omrežja v Švici. V letošnjem septembru je podjetje DHL Parcel napovedalo začetek pošiljanja domačih paketov v Švici prek DHL Express in nove mreže storitev DHL ServicePoints, s čimer je zapolnilo eno izmed zadnjih večjih vrzeli v svojem evropskem omrežju, ki zdaj zajema 27 držav.

Podjetje ponuja pošiljanje domačih paketov z dostavo naslednji delovni dan, vključno s sobotami in tako neposredno konkurira nacionalni pošti Swiss Post. DHL Express pošilja pakete na naslove naročnikov, medtem ko mreža storitev DHL ServicePoints, ki jo upravljajo lokalni partnerji, nudi tako storitve zbiranja kot pošiljanja paketov. Število obstoječih 400 lokacij ServicePoints se bo do konca leta 2018 povečalo na 750 in do konca leta 2019 na približno 1.000 lokacij.

Vir: Factiva

Več informacij o globalnih trendih na področju logistike in transporta