Poslovna konferenca in srečanje gospodarstvenikov Slovaške in Slovenije

sreda, 25. maj 2011
Na uradni obisk v Slovenijo prihaja predsednica Vlade Republike Slovaške dr. Iveta Radičová v spremstvu 20 članske gospodarske delegacije
 
Potem, ko je lani našo državo obiskal slovaški predsednik države v spremstvu slovaških gospodarstvenikov, bo tudi tokratni obisk slovaških predstavnikov pripomogel k utrditvi in širitvi poslovnih povezav med gospodarstvoma Slovaške in Slovenije. Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z  Ministrstvom za zunanje zadeve RS, Ministrstvom za gospodarstvo RS ter Javno agencijo Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) vabi predstavnike slovenskega gospodarstva na poslovno konferenco z bilateralnimi razgovori ter srečanje gospodarstvenikov s predsednikoma vlad obeh držav, ki bodo potekali v ponedeljek, 30.05.2011, od 14.00 ure naprej v prostorih Gospodarske zbornice, Dimičeva ul. 13, Ljubljana.
 
Delegacijo sestavljajo predstavniki 20 slovaških podjetij, ki iščejo poslovno sodelovanje s potencialnimi slovenskimi partnerji na naslednjih področjih: gradbeništvo (izvajalska dela – visoke in nizke gradnje, vzdrževanje cest, cestna signalizacija in označbe, inovativni pristopi v gradbeništvu – odvodnjavanje, protiplazna in protihrupna zaščita, utrjevanje terenov…), medicinski in farmacevtski izdelki (uvoz in trgovina), termalni in zdravstveni turizem in z njim povezani energetskih viri (geotermalna, sončna in bioplinska energija),wellnes oprema,  strojna in elektro oprema i(industrijska postrojenja, prestavni mehanizmi, energetski transformatorji, javna razsvetljava, R&D, meritve,…) , izdelki široke potrošnje (glineni in šamotni izdelki, prehrambni izdelki, testerji za alkohol in druge substance,  energetsko varčne hiše,….) , rudarstvo in obdelava kamnitih surovin (apnenec, dolomit, smukec, magnezit, bentonit) , oprema in surovine za pivovarne, transportno logistična dejavnost, nepremičninski posli, varnostne storitve, trgovina z metalurškimi izdelki….
 
Podjetja, ki jih zanima udeležba na poslovni konferenci in poslovnih sestankih s slovaškimi podjetji, se lahko prijavijo tako, da izpolnijo priloženo prijavnico, ki jo lahko pošljejo po elektronski pošti: marko.jare@gzs.si  ali po faksu št: 01 5898 100.
 
V kolikor za vas tokratno srečanje ne pride v poštev, poznate pa koga, ki bi ga utegnilo zanimati, vas naprošamo, da mu posredujete to vabilo.