Poslovna konferenca: Investicijske priložnosti v Sloveniji in možnosti za poslovno sodelovanje slovenskih in turških podjetij, Istanbul, 15.-16. oktober 2019

ponedeljek, 23. september 2019

Datum: 15. in 16. oktober 2019
Lokacija: Hotel Pullman 5* Airport and convention center Istanbul

Organizator: SLOTUR - Slovensko Turški poslovni klub, soorganizator: Ministrstvo za gospodarski  in tehnološki razvoj - Javna agencija SPIRIT Slovenija
 
Program poslovno investicijske konference:
torek, 15. oktober
10.00 - 10.10 Uvodni pozdrav organizatorjev in partnerjev konference ter Veleposlanika republike Slovenije v Turčiji
10.10  - 10.40 Kako investirati v Sloveniji, predstavitev ugodnosti za tuje investitorje, primeri dobre prakse (Predstavnik Javne agencije SPIRIT Slovenija)
10.40 - 11.00 Predstavitev konkretnih projektov z možnostjo investiranja turških investitorjev, predstavitev več kot tridesetih konkretnih projektov, predstavitev konkretnih ponudb za nakup hotelov  (Predstavniki Sloturja - Slovensko Turškega poslovnega kluba)
11.00 - 11.10 Kako ustanoviti podjetje v Sloveniji, kako pridobiti dovoljenje za bivanje ali državljanstvo,  predstavitev slovenske davčne politike
11.10 - 11 .30 Predstavitev konkretnih možnosti za sodelovanje slovenskih in turških podjetij, predvsem na področju gradbeništva; predstavitev večjih gradbenih projektov, ki jih bo Slovenija realizirala v naslednjih letih in na katera se lahko prijavijo tudi turška podjetja; predstavitev slovenskih poslovnih con in drugih možnosti za sodelovanje s turškimi podjetji.
11.30 - 11.40 Koliko povratnih ali nepovratnih sredstev lahko pridobijo slovenska podjetja /tudi v tuji lasti/ preko raznih razpisov - letos bo na voljo več kot 120 mio evrov
11.40 - 11.45 Predstavitev konkretnega tridnevnega timbildinga v Sloveniji za vodilne delavce turških podjetij
11.45 - 13.30 B2B sestanki med slovenskimi in turškimi poslovneži
13.30 Pogostitev za vse udeležence dogodka
sreda, 16. oktober  
10.00 - 12.00 Obisk ene največjih poslovnih con v Istanbulu /poslovna cona Ikiteli/, v kateri deluje 18.000 podjetij s cca 200.000 zaposlenimi.  
Predstavitev možnosti za sodelovanje med slovenskimi in turškimi podjetji, predstavitev ponudbe slovenskih poslovnih con.

Organizatorji in udeleženci poslovne konference: V organizaciji Slovensko Turškega poslovnega kluba in soorganizaciji Javne agencije SPIRIT Slovenija bodo svojo ponudbo predstavile slovenske razvojne agencije, občine, razvojne cone, banke in podjetja iz različnih panog.

Partnerji s turške strani: Sodelovala bodo zainteresirana turška podjetja, Deik, gospodarska združenja iz Burse in Izmirja, podjetja, s katerimi imajo kontakte častni konzuli Slovenije v Turčiji; ponudbo za sodelovanje na konferenci pa bomo poslali tudi cca 100 potencialnim investitorjem s turške strani, ki so že sodelovali na naših dogodkih v preteklosti, ali pa so obiskali Slovenijo oziroma pokazali konkretni interes za investiranje ali poslovno sodelovanje s slovenskimi podjetji. Pričakujemo udeležbo vsaj šestdesetih sedanjih ali potencialnih partnerjev s turške strani.

Ponudba zajema:
  • enostransko ali dvostransko objavo zanimivih projektov oz. investicijskih priložnosti ali predstavitev podjetij v posebni izdaji revije Slovenia Business v turškem jeziku (revijo bomo poslali tudi na elektronske naslove nekaj tisoč ciljnih turških podjetij oz. potencialnih investitorjev)
  • kratko predstavitev projektov ali podjetja na samem dogodku
  • info točko na dogodku
  • sodelovanje na sprejemu s pogostitvijo
  • dve nočitvi v hotelu 5*, kjer bo potekal dogodek.
 
Pozor: Za udeležbo na dogodku je možno pridobiti 60 % nepovratnih sredstev (vavčer Slovenskega podjetniškega sklada).

Dodatne informacije: srecko.pirtovsek@slotur.com

Zadnji rok za prijavo: 30. september 2019


Več informacij o poslovnem sodelovanju Slovenije s Turčijo