Poslovne in naložbene priložnosti v Grčiji

četrtek, 30. maj 2019

Leto 2018 je bilo za grško gospodarstvo prelomno. Državo je zaznamovalo ne le gospodarsko okrevanje, temveč tudi izstop iz programa pomoči ter vrnitev k trajnostnemu in uravnoteženemu razvoju. Poleg rasti BDP (z +1,5 % leta 2017 na +1,9 % leta 2018) je po podatkih Hellenic Statistical Authority dosegla tudi rast izvoza (z 28.9 na 33.4 milijard EUR) in zmanjšanje brezposelnosti (z 21,5 % na 19,3 %).

Zaradi izvajanja reform se v Grčiji odpirajo številne privlačne poslovne in naložbene priložnosti. V naslednjem desetletju se pričakuje trajnostna rast na področju turizma, IKT, energetike, znanosti o okolju, hrane in pijače, kmetijstva, logistike ter znanosti o življenju.

Poslovno in investicijsko okolje Grčije celovito predstavlja Grška agencija za promocijo tujih naložb in trgovine Enterprise Greece. Predstavljeni so predlogi za naložbe, zakon o spodbujanju naložb, ustanovitev podjetja v Grčiji, hitri vodnik za strateške naložbe, sektor turizma, sektor nepremičnin, postopek izdajanja dovoljenj za turistične investicijske projekte, za projekte OVE ter za uporabo konoplje v farmacevtski industriji.

Dodatne informacije:
Enterprise Greece
Investment and Trade Promotion Agency of Greece
E: info@eg.gov.gr