Povabilo k udeležbi v gospodarski delegaciji na Poljsko, Krakov - obisk prestavljen na 16. in 17. december 2013

petek, 08. november 2013

Obveščamo slovenska podjetja, da je obisk slovenskih gospodarstvenikov v Krakov na Poljskem, ki smo ga načrtovali 21. in 22. novembra letos, na željo poljskih organizatorjev prestavljen na 16. in 17. december. Podjetja, ki bi se želela pridružiti delegaciji, se lahko prijavijo najkasneje do ponedeljka, 11. novembra.

********************

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Veleposlaništvom RS v Varšavi in Gospodarsko zbornico v Krakovu od 16. do 17. decembra 2013 organiziramo izhodno gospodarsko delegacijo na Poljsko, Krakov.
 

Dvodnevni obisk predstavnikov slovenskih podjetij v Krakovu, drugem največjem poljskem mestu in pomembnem centru poljske industrije, je namenjen vzpostavljanju neposrednih kontaktov in pridobivanju informacij o poslovnem okolju in možnostih za skupno sodelovanje s podjetji iz Malopoljskega vojvodstva.
 

V okviru obiska bo organizirana poslovna konferenca in individualni razgovori med podjetji (v so-organizaciji Gospodarske zbornica iz Krakova, http://www.iph.krakow.pl), ter obisk posebne ekonomske cone (http://www.sse.krakow.pl).

Stroške udeležbe v poslovni delegaciji (prevozi, hotelske namestitve in morebitni drugi dodatni stroški) krijejo udeleženci sami. Za udeležence delegacije bo organiziran skupinski prevoz na relaciji Ljubljana – Krakov in hotelska namestitev. V kolikor želite, da kot organizatorji delegacije poskrbimo za omenjene storitve oz. želite potovati skupaj s člani gospodarske delegacije, prosimo, da nam to sporočite.

Vabimo vsa zainteresirana slovenska podjetja, da se udeležite obiska gospodarstvenikov v Krakovu in izkoristite priložnost za navezavo novih poslovnih stikov.
 

Število udeležencev v delegaciji omejeno, zato vas prosimo, da svoj interes za udeležbo potrdite izpolnjeno elektronsko prijavnico, ki jo pošljite najkasneje do 11. novembra 2013 na elektronski naslov marko.jare@gzs.si. Prijave bomo sprejemali do zasedenosti razpoložljivih prostih mest.
 

Dodatne informacije: Marko Jare , tel. 01/5898 158, e-pošta: marko.jare@gzs.si.
 

********************

Krakov s 760.000 prebivalci ni samo upravno središče Malopoljskega vojvodstva, pač pa tudi akademsko in gospodarsko središče celotne južne Poljske. Kot eno najbolj perspektivnih središč za tuje vlagatelje, je tudi gostitelj mednarodnih korporacij, bank in mednarodnih institucij, v njem pa se nahajajo tudi nekatera zelo pomembna poljska podjetja. Dejstvo, da v njegovi ožji okolici živi okoli osem milijonov prebivalcev, med katerimi jih je skoraj polovica mlajših od 45 let, predstavlja lahko nedvomno velik izziv za ponudnike izdelkov in storitev.
 

V Krakovu se nahaja tudi velik potencial za raziskave in razvoj v okviru 23 izobraževalnih in raziskovalnih institucij, pa tudi posebna ekonomska cona, kjer z nudenjem direktnih finančnih vzpodbud in davčnih olajšav omogočajo podjetjem ugodne pogoje poslovanja. Krakovski tehnološki park, ki upravlja posebno ekonomsko cono v Krakovu je do sedaj izdal dovoljenje za opravljanje dejavnosti že 128 podjetjem, predvsem iz področij kot so informacijsko komunikacijske tehnologije, raziskave in razvoj, naravoslovne in tehnične znanosti, storitve na področju knjigovodstva in računovodstva, logistika, klicni centri,itd..
 

Več informacij o poslovnem okolju Poljske.