Prva transportna storitev grško-avstrijske železniške družbe Rail Cargo Logistic Goldair

sreda, 04. julij 2018

Zasebna železniška družba v Grčiji, Goldair Cargo, je kmalu po privatizaciji Trainosa začela opravljati transportne storitve na grškem javnem železniškem omrežju.

Svoje prve prevozne storitve bo opravljala na progi Sindos-Idomeni v severni Grčiji. Prevozne storitve bodo ponujali v okviru grško-avstrijskega konzorcija Rail Cargo Logistic Goldair, ki je dejaven le pri prevozu tovora. V začetku bodo logistične storitve grško-avstrijskega konzorcija na voljo samo dvakrat na teden, nato pa vsak dan v tednu. Njihov cilj je povezovanje Sindosa, ki je v bližini Soluna, z grškimi mejami, preko logistične mreže grške družbe Goldair Cargo, nato pa preko omrežja avstrijske družbe še s Centralno in Zahodno Evropo. Uradne otvoritve poslovanja družbe so se med drugimi udeležili tudi grški minister za promet, Christos Spirtzis, avstrijski veleposlanik Andrea Ikic-Boehm in predsednik uprave družbe Hellenic Railways Organization (OSE), Giorgos Kakoulakis.

V Grčiji deluje tudi zasebna železniška družba Piraeus Europe Asia Rail Logistics Ltd (PEARL), ki je povezana s kitajskim podjetjem Cosco. V zadnjih nekaj mesecih je družba opravljala dnevne logistične storitve na Balkanu in v Centralni Evropi in prepeljala znatno količino tovora, kar bo gotovo pripomoglo k rasti podjetja.

Skupina Goldair Cargo je bila ustanovljena leta 1988. Ima več kot 300 zaposlenih ter letno ustvari preko 44 mio EUR prometa. Sedež ima v mestu Aspropyrgos v Grčiji.

Vir: Kathimerini S.A.S.
 
Več informacij o globalnih trendih na področju transporta