Prvi mednarodni festival rokodelstva v Uzbekistanu, 10.-15. september 2019

četrtek, 07. marec 2019

V času med 10. in 15. septembrom 2019 bo v Uzbekistanu potekal prvi mednarodni festival rokodelstva, ki ga načrtujejo v mestu Kokand, v dolini Fergana na vzhodu Uzbekistana.

Sprejeta pravila organizatorjev navajajo, da bo festival sestavljen iz strokovne konference, tekmovalnega dela, delavnic, uličnih festivalov itd. Podrobnejše informacije so objavljene v Pravilniku za udeležbo na mednarodnem festivalu rokodelstva.

Na festival vabijo delegacije iz tujine z največ 15 člani. Stroške prevoza, namestitve in prehrane krije organizator, medtem ko si morajo zavarovanje za bivanje v Uzbekistanu udeleženci plačati sami. Najmanj tri mesece pred festivalom morajo zainteresirani strokovnjaki in rokodelci posredovati dokumentacijo organizacijskemu odboru festivala v skladu s priloženimi pravili (v angleškem in ruskem jeziku). Festival bo potekal v uzbeškem, ruskem in angleškem jeziku. Na festivalu se bodo podelile tudi privlačne denarne nagrade v različnih kategorijah.

Več informacij nudi Veleposlaništvo Republike Uzbekistan v Moskvi, kontaktna oseba je Saodat Šadimetova: +7 916 784 55 66, e-mail: s.shadimetova@mfa.uz.