ReBuild Ukraine, Varšava, 15. - 16. februar 2023

četrtek, 27. oktober 2022
 

Predstavitev uničenih mest in vasi, projektov za obnovo in naložbenih priložnosti


15. in 16. februarja 2023 bo na razstavišču EXPO XXI v Varšavi na Poljskem potekala mednarodna razstava in konferenca o obnovi Ukrajine - Rebuild Ukraine.
 
Glavni namen dogodka je predstavitev škode na objektih, poškodovanih med vojno (npr. majhna vasica nedaleč od Kijeva Borodyanka ima 600 poškodovanih enot, mesto Irpin pa 10.500 poškodovanih enot), načrtov za obnovo stavb in javne gospodarske infrastrukture ter vladnih in mednarodnih in spodbud za obnovo stanovanjske, komunalne in proizvodne infrastrukture v Ukrajini.
 
Obiskovalci in govorniki na konferenci bodo mednarodne finančne institucije, mednarodni in lokalni skladi, investitorji, donatorji, predstavniki vlad, združenj, itd.
 
Kot razstavljavci bodo svojo ponudbo predstavila ukrajinska in mednarodna gradbena in inženirska podjetja: proizvajalci in distributerji gradbenih materialov, opreme in strojev (okenskih in fasadnih sistemov; gradbene izolacije; toplotnih sistemov; varnostnih sistemov; sistemov za skladiščenje; hladilnih, klimatizacijskih ter prezračevalnih sistemov, tehnologij za oskrbo z vodo, čiščenje vode, ravnanje z odpadno vodo; strojev za proizvodnjo gradbenih materialov; strojev za civilno in industrijsko gradnjo; strojev in opreme za gradnjo cest, železnic in letališč; tovornjakov in gradbenih vozil; železniških lokomotiv in vagonov; opreme za dvigovanje tovora in gradbenih žerjavov; opreme za proizvodnjo električne energije …).
 
Ukrajina je trenutno največji gradbeni projekt na svetu, razstava pa bo pomagala narediti prvi veliki korak k veliki gradnji.

Spletna stran dogodka: rebuildukraine.in.ua/en
 

Dodatne informacije:

Premier Expo, ReBuild@pe.com.ua
Liudmyla Denysiuk, e-mail: l.denisyuk@pe.com.ua
 

Foto: EXPO XXI


Pripravil:
Taras Prytula, Veleposlaništvo Republike Slovenije v Ukrajini
e-mail: Taras.Prytula@gov.si

 

Preberite tudi:

Izzivi rusko - ukrajinske krize