Izzivi rusko - ukrajinske krize

Rusija je 24. februarja 2022 sprožila vojaški napad na Ukrajino. V odziv številne države sprejmejo ukrepe, ki vplivajo tudi na poslovanje slovenskih podjetij. Obseg sankcij se povečuje. Nekatera podjetja so se po ruski invaziji odločila, da končajo ali prekinejo poslovanje v Rusiji in Belorusiji.

Gre za eno najhujših varnostnih kriz v Evropi v zadnjih desetletjih. Pričakuje se, da bo imela daljnosežne posledice za svetovno gospodarstvo.

 

Informacije, svetovanje in pomoč podjetjem


Javna agencija SPIRIT Slovenija je zaskrbljena zaradi posledic rusko – ukrajinske krize na slovensko in svetovno gospodarstvo. Razmere spremljamo in v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport pripravljamo ukrepe za ublažitev posledic

Dnevno pripravljamo aktualne informacije in usmeritve za podjetja. Podjetjem svetujemo veliko previdnost pri poslovanju s temi trgi in redno spremljnje naših objav. Nanje se lahko naročite na tej povezavi. 

Potrebujete nasvet? 
 Izpolnite obrazec tukaj. Potrudili se bomo za hiter in učinkovit odgovor. 
 

 

Poslovno okolje držav

 
Predstavitev gospodarstva in politična ureditev  Gospodarska politika vlade Pregled obsega in strukture gospodarskega sodelovanja s Slovenijo
Belorusija Belorusija Belorusija
Rusija  Rusija  Rusija
Ukrajina Ukrajina Ukrajina
 

Kontakt za pomoč podjetjem pri poslovanju na ruskem trgu 

Rusko - slovenski poslovni klub
Vladimir Putkin, direktor
tel.: +7 967 11 77 967
e-naslov: vvptlt@list.ru

Novice