Renault je ustanovil novo družbo Renault ElectriCity

četrtek, 10. junij 2021

Renault je 9.6.2021 sporočil, da je 3 svoje obrate na severu Francije združil v novo družbo, Renault ElectriCity, ki bo do leta 2025 proizvedla 400.000 vozil na leto.

Francoski proizvajalec avtomobilov Renault je napovedal, da bo nova družba Renault ElectriCity do leta 2025 ustvarila 700 delovnih mest, ki bodo razpršena po različnih lokacijah, ki trenutno zaposlujejo skoraj 5.000 ljudi.

Renault, ki je pred kratkim dobil novega izvršnega direktorja, Luca de Meo, namerava v prihodnje izdelovati manj vozil, a bodo ta donosnejša.

Družba se spopada z naraščajočo konkurenco na trgu električnih avtomobilov. Sprva je bilo to področje, kjer je bil Renault eden glavnih konkurentov, zdaj pa ga hitro dohiteva večji konkurent Volkswagen.

Iz družbe so sporočili, da je Renault skupaj z reprezentativni sindikati (CFDT, CFE-CGC, CFTC, CGT, FO in SUD) podpisal sporazum o prihodnosti lokacij družbe Renault v regiji Hauts-de-France. Rezultat tega sporazuma je nova družba, Renault ElectriCity, ki je v celoti v lasti Renault SAS in združuje industrijska območja Douai, Maubeuge in Ruitz.

Na lokaciji Douai bodo sestavljali avtomobile, v tovarni Maubeuge bodo sestavljali gospodarska vozila, v Ruitzu, kjer trenutno proizvajajo menjalnike, pa bodo proizvajali električne komponente.

Renault SA se ukvarja s proizvodnjo osebnih, gospodarskih, električnih in športnih vozil. Deluje prek naslednjih blagovnih znamk: Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine in LADA. Podjetje je leta 1898 ustanovil Louis Renault, sedež družbe pa je v Boulogne-Billancourt v Franciji. Družba je v letu 2020 beležila -21,72 % upad prihodkov, ki so znašali 43,474 mlrd EUR.


Viri: Factiva, Reuters

Več informacij o globalnih trendih na področju avtomobilske industrije