S programom usposabljanja EU do lažjega poslovanja evropskih podjetij na Japonskem in v Koreji

ponedeljek, 03. marec 2014

EU si z ambiciozno trgovinsko politiko prizadeva še bolj odpreti korejski in japonski trg za evropska podjetja, zato ta tudi vedno bolj proučujejo možnosti izvoza v ti dve gospodarsko močni azijski državi. Vendar pa je za uspeh potrebno dobro poznavanje regije, zato je evropskim podjetjem v pomoč edinstveni program usposabljanja o razvoju in širitvi poslovanja na Japonsko in v Korejo. Program usposabljanja vodstvenih delavcev (ETP) evropskim podjetjem in direktorjem omogoča pripravo poslovnega načrta za poslovanje z Daljnim vzhodom ter izboljšanje poznavanja japonskih oz. korejskih poslovnih navad, kulture in jezika. Hkrati predstavlja tudi priložnost za širitev stikov, kar povečuje njihove možnosti za uspeh na teh zahtevnih trgih.


Edinstvena struktura programa, ki zajema poslovno in jezikovno izobraževanje, delovno prakso v tujem podjetju in pomoč pri pripravi poslovnega načrta, evropskim podjetjem in njihovim vodstvenim kadrom omogoča širitev poslovnih dejavnosti na Japonskem in v Koreji. EU financira celoten program, vsem udeležencem zagotavlja tudi štipendijo.


Kar 45 udeležencev generacije 2012/2013, ki prihajajo iz 13 držav članic EU, je že opravilo svojo zaključno predstavitev poslovnega načrta v japonščini oz. korejščini ter v Tokiu in Seulu praznovalo zaključek programa.

 

Program usposabljanja se začne z uvodnim tritedenskim izobraževanjem o vzhodnoazijskem gospodarstvu, zgodovini, kulturi in sodobni družbi, ki poteka na fakulteti za orientalske in afriške študije Univerze v Londonu. Nato se udeleženci odpravijo na Japonsko ali Korejo, kjer opravijo 30-tedensko poslovodno in jezikovno izobraževanje v organizaciji vodilnih univerz iz Tokia in Seula. Pridobljeno znanje udeleženci lahko takoj uporabijo na 12-tedenski delovni praksi v lokalnem podjetju. Evropska unija financira celotni tečaj in štipendijo za vsakega udeleženca, ki znaša 26 400 evrov letno za Japonsko in 24.000 evrov letno za Korejo.

 

Prijava za udeležbo v programu.

 

Rok za prijavo je 15. maj 2014. Usposabljanje bo potekalo od novembra 2014 do novembra 2015.

 

V programu lahko sodelujejo državljani EU, zaposleni v evropskem podjetju, ki ima letni promet višji od 500.000 EUR, več kot pet zaposlenih in ki proučuje možnosti za širitev poslovanja na Japonsko ali v Korejo.

 

Doslej je program usposabljanja pomagal premagati jezikovne in kulturne ovire in uspešno prodreti na japonski in korejski trg že več kot 1000 vodstvenim delavcem in 800 podjetjem.

 

Več informacij.

 

Video:

Pripravila:

Cornelia Zielke
ETP Cluster Coordinator
Cornelia Zielke
T: 0049 151 5800 3261
E: hamburgoffice@euetp.eu