Samovozeči avtobus prvič predstavljen na Kitajskem

ponedeljek, 21. september 2020


Srednje velik avtobus, opremljen s tehnologijo avtonomne vožnje, je prvič nastopil v občini Chongqing na novem poligonu, poroča China Daily.

Samovozeči avtobus 4. stopnje avtonomije je skupen trud podjetja Baidu Apollo in domačega proizvajalca avtobusov King Long. Cilj odprte platforme Apollo, ki jo je leta 2017 ustanovil kitajski internetni velikan Baidu, je usklajevanje medsektorskih prizadevanj na področju avtonomne vožnje.

Baidu je pridobil 10 registrskih tablic, ki omogočajo cestne preizkuse za samovozeča vozila s potniki, ki jih je izdala občinska vlada.

Po enoletni gradnji so v Chongqingu začeli uporabljati testno bazo za avtonomno vožnjo. Po poročanju je več proizvajalcev avtomobilov izvedlo preizkuse in demonstracije 4. stopnje avtonomije v petih scenarijih uporabe.

Baidu Apollo pravi, da bo skupaj s Chongqingom določil merilo za samovozečo industrijo na zahodu Kitajske. Ponudil bo storitve raziskav in razvoja ter "bogate scenarije uporabe" za proizvajalce avtomobilov in proizvajalce avtomobilskih delov na področju avtonomnih vozil.

Vir: si.seatchairshop.com

Več informacij o globalnih trendih na področju transporta in logistike